ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Μια πρώτη απάντηση στους φασίστες

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος της περιοχής και μια σειρά συλλογικότητες που μαζεύτηκαν διαδηλώσαμε και φωνάξαμε την αντίθεσή μας στους νεοναζί αλλά και ενάντια στις πολιτικές του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου που διαλύουν τις ζωές και τις γειτονιές μας. Η πορεία πέρασε απ’ όλη την λεωφόρο Πετρουπόλεως, από την Λαϊκή αγορά στα όρια με τον δήμο Ιλίου, έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και έληξε στο υπό κατάληψη δημαρχείο Πετρούπολης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και την κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας και του ρατσισμού, αλλά ταυτόχρονα καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην Γενική 48ωρη απεργία.

Ολη την βδομάδα που προηγήθηκε υπήρξε στην Πετρούπολη πλούσια δράση και ενημέρωση, και για το γεγονός των επιθέσεων αλλά και για την διαδήλωση, σε μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως στους εργαζόμενους του δήμου, στον ΟΤΕ, την Εφορία, το ΙΚΑ, την Λαϊκή αλλά και στους δρόμους της περιοχής.

Την προηγούμενη Τρίτη ψήφισμα-καταγγελία ενάντια στην παρουσία και τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής έβγαλε και το Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας μάλιστα όλο τον κόσμο να καταδικάσει το γεγονός αλλά και κάθε φασιστική αντίληψη.

Δώσαμε μια πρώτη και άμεση απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τους νεοναζί, και στην Πετρούπολη και σε κάθε γειτονιά.