ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΚ: Κρίση, Αντίσταση, Επανάσταση

Η κυβέρνηση (μαζί και τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» σε τηλεόραση και εφημερίδες) υποστηρίζει ότι μας …έσωσε για άλλη μια φορά με την απόφαση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Στην πραγματικότητα η συμφωνία των Βρυξελλών όχι μόνο είναι μια απάτη, αλλά είναι μια νέα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, των μισθών και των συντάξεων για χάρη των τραπεζών.

Χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, οι πρωταγωνιστές των Πανεργατικών Απεργιών καταλαβαίνουν ότι η μάχη που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα είναι συνολική. Πως μπορούμε να σταματήσουμε τη χρεοκοπία, να πάψουμε να πληρώνουμε το χρέος στους κερδοσκόπους και να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών και διαγραφή του.

Οι τελευταίες εβδομάδες έχουν αναδείξει με τον πιο βροντερό τρόπο ότι αυτός που μπορεί να το κάνει είναι ο κόσμος στα Υπουργεία, στους Δήμους, τα Νοσοκομεία και σε δεκάδες άλλους χώρους όπου προχώρησε σε απεργίες και καταλήψεις.

Εργατικός έλεγχος

Δόθηκαν μάχες για το ποιος ελέγχει τους εργατικούς χώρους. Οι απεργοί ή οι Καστανίδηδες και οι Ραγκούσηδες. Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια εργατικής αντίστασης στα Μνημόνια αρχίζει να φαίνεται ότι ο εργατικός έλεγχος δεν είναι μόνο ένα σύνθημα. Είναι η λύση από τη μεριά της εργατικής τάξης απέναντι στις βάρβαρες επιθέσεις της κυβέρνησης και της τρόικα, είναι ο τρόπος για να ανοίξουμε την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας χωρίς καπιταλισμό με την εξουσία στα χέρια των εργατών. Η επανάσταση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Το 2011 άνοιξε με την Άνοιξη των αραβικών επαναστάσεων που διέλυσαν καθεστώτα που καταπίεζαν εκατομμύρια για δεκαετίες και έδωσαν το έναυσμα για να απλωθούν οι μαζικές διαδηλώσεις από την πλατεία Ταχρίρ μέχρι τις πλατείες στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα οργανώνει αυτόν τον κύκλο συζητήσεων για να συναντηθούν όλα τα κομμάτια που συμμετείχαν στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου. Από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μέχρι τους μαθητές και φοιτητές που παλεύουν για τα σχολεία και τις σχολές τους.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή και αυτοπεποίθηση, μέχρι τη νίκη!

• Το μονοήμερο συζητήσεων που οργανώνουμε στο Ηράκλειο την Κυριακή 13/11 γίνεται σε μια περίοδο που θέλουμε να συζητήσουμε τη συνέχεια μετά τη μεγάλη Πανεργατική Απεργία. Από μόνο του το θέμα «Κρίση, Αντίσταση, Επανάσταση» είναι κάτι που συζητιέται σε όλους τους χώρους.

Ειδικά μετά την απεργία, τις καταλήψεις και τις παρελάσεις, θέλουμε ο κόσμος που έδωσε αυτές τις μάχες να συζητήσει για τη συνολική ανατροπή. Συνδέουμε τις παρεμβάσεις που κάνουμε στους εργατικούς χώρους και τις σχολές. Να έρθει ο κόσμος και μετά να γυρίσουμε εφοδιασμένοι πίσω στους χώρους μας για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα.

Έχουν κλείσει ήδη τη συμμετοχή τους αρκετοί, αλλά τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε ακόμα περισσότερα για να μαζικοποιήσουμε την παρουσία εργαζόμενων και φοιτητών. Η συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους και τον εργατικό έλεγχο που είναι και η πρόταση μας μέσα στο εργατικό κίνημα θα είναι κεντρικά ζητήματα μέσα στο μονοήμερο στο δρόμο για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Θέλουμε ένα επιτυχημένο μονοήμερο αφού υπάρχει η ανάγκη του κόσμου για τις επαναστατικές ιδέες.

Δημήτρης Τσώλης

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/11 ΚΥΒΕ 7μμ

Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/11 Νομική, Αμφιθέατρο 2, 7μμ

Ομιλήτρια: Μαρία Στύλλου, περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11 ΕΔΟΘ 7.30μμ

Ομιλητής: Πέτρος Κωνσταντίνου

ΒΥΡΩΝΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11 Ταπητουργείο 6.30μμ

Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11 Δημαρχείο 7μμ

Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/11 ΚΕΠ (παλιό Δημαρχείο) 6μμ

Ομιλήτρια: Μαρία Στύλλου, περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω

ΝΙΚΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11 Δημαρχείο Νίκαιας 7μμ

Ομιλήτρια: Μαρία Στύλλου, περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω

ΠΑΤΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11

Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10/11 Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (ΚΕΠ) 7μμ

Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10/11 Εργατικό Κέντρο 7μμ

Ομιλητής: Γιάννης Αγγελόπουλος, ΕΠΑΣΣ (Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών)

Διαβάστε επίσης

Μονοήμερα στην Κρήτη

Εκδηλώσεις ΕΠΑΣΣ στους χώρους δουλειάς: Μνημόνια χρεοκοπίας ή στάση πληρωμών του χρέους και εργατικός έλεγχος