Κάτω τα χέρια από το Ιράν

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου κατηγόρησε τις ίδιες του τις μυστικές υπηρεσίες για αυτές τις αποκαλύψεις, λέγοντας ότι κάποιοι στο εσωτερικό του κρατικού μηχανισμού που διαφωνούν με τον πόλεμο θέλουν να εμποδίσουν τις εξελίξεις. Με αυτό τον τρόπο τα σχέδια επιβεβαιώθηκαν. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις δηλώνοντας ότι δεν αποτελούν μέρος αυτής της συζήτησης. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο Γκάρντιαν την περασμένη βδομάδα, ο βρετανικός στρατός ήδη είχε βάλει κάτω τα πλάνα για την ανάπτυξη υποβρυχίων και πλοίων που θα χρησιμοποιηθούν σε πιθανή επίθεση.

Οι πρόθυμοι

Χρειάζεται να θυμηθούμε ότι ήδη από το 2006 είχαν έρθει στο φως αποκαλυπτικές πληροφορίες για το πώς η κυβέρνηση Μπους μαζί με το Ισραήλ συζητούσαν επίθεση κατά του Ιράν. Μια επίθεση που θα είχε στο επίκεντρό της όχι μόνο χτυπήματα σε πυρηνικά εργοστάσια, αλλά και στα μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας, για να προκληθεί κρίση και να αποδυναμωθεί μακροπρόθεσμα η χώρα. Οι αλλεπάλληλες κοινές ασκήσεις της ισραηλινής αεροπορίας με τις ελληνικές και τις ιταλικές ένοπλες δυνάμεις, όπως και η βρόμικη συνεργασία Ισραήλ, Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας με κεντρικό ζήτημα την ενέργεια, φανερώνουν ότι το Ισραήλ βρίσκεται όντως σε αναζήτηση προθύμων για τέτοιες περιπέτειες.

Δεν ξέρει κανείς αν αυτές οι απειλές θα γίνουν όντως πραγματικότητα. Η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι αραβικές επαναστάσεις στην περιοχή είναι πιο εύφλεκτη από ποτέ και το Ισραήλ είναι πολύ απομονωμένο για να παίξει με τη φωτιά. Όμως σίγουρα δείχνουν επιθετικότητα που αν δεν φτάσουν στον ανοιχτό πόλεμο, θα μεταφραστούν σε κλιμάκωση του εμπάργκο και όλων των άλλων εκβιαστικών πιέσεων. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να πούμε “Κάτω τα χέρια από το Ιράν” και να κόψουμε τα χέρια σε κάθε κυβέρνηση που θα συνεργαστεί με τους δολοφόνους σε βάρος των εξεγερμένων της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε επίσης

ΟΚΛΑΝΤ: Πανηγυρική επιτυχία της απεργίας