Δήμος Αθήνας: ΟΧΙ στις απολύσεις

“Δεν σε πιστεύουμε”, φώναζαν οι εργαζόμενοι την ώρα που ο συνήγορος των μνημόνιων Καμίνης προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αφού δεν πάνε ούτε τρεις βδομάδες από τότε που ο ίδιος διαβεβαίωνε επισήμως πως ο ΟΝΑ δεν θα συγχωνευτεί με τον ΠΟΔΑ και τα ΔΑΜΣ. Σήμερα έρχεται την ίδια μέρα (10/11) που διορίζεται ο τραπεζίτης Παπαδήμ(ι)ος για πρωθυπουργός να είναι ο πρώτος Δήμαρχος που έρχεται να ανακοινώσει τις μνημονιακές πολιτικές των συγχωνεύσεων, των μετατάξεων, των εφεδρειών, των απολύσεων.

Η αιφνιδιαστική απόφαση Καμίνη να περάσει τις συγχωνεύσεις όχι μόνο βρήκε απέναντί της τις αντιστάσεις των εργαζόμενων αλλά δημιούργησε συγκρούσεις μέσα στην ίδια την παράταξή του αφού τόσο η πρόεδρος του ΠΟΔΑ Άννα Φιλήνη όσο και η πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων Κυριακή Μπιλιάνη τόνισαν πως δεν πρόκειται να στηρίξουν την απόφαση του Δημάρχου αφού θεωρούν πως αυτή η απόφαση, εκτός του ότι θα σημάνει περικοπές στις ήδη κουτσουρεμένες δαπάνες των οργανισμών, θα σημάνουν πρώτα και κύρια απολύσεις. Μάλιστα η ίδια η Α. Φιλίνη -σε αντίθεση με τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις Καμίνη- αποκάλυψε πως η συγχώνευση των οργανισμών θα σημάνει 600 με 800 απολύσεις αφού το σημερινό δυναμικό των οργανισμών που φτάνει τους 1.200 εργαζόμενους θα συρικνωθεί στους 400 με 600.

“Η συγχώνευση αυτή μόνο αποτέλεσμα θα έχει να διαλυθούν οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που προσέφεραν οι Οργανισμοί αυτοί δωρεάν στους δημότες, σε μια περίοδο που τις έχουμε περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη: η Δημοτική Βιβλιοθήκη,  Δημοτική Πινακοθήκη, η λαϊκή επιμόρφωση, τα Δημοτικά γυμναστήρια, η Φιλαρμονική, τα Μουσικά Σύνολα, θεσμοί που λειτουργούν πάνω από έναν αιώνα απειλούνται με κλείσιμο”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”.

“Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί ούτε τον δήμαρχο Καμίνη, ούτε όσους επιβάλουν τις πολιτικές του μνημόνιου και της Τρόϊκας. Με την ίδια οργή που ξήλωσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου να οργανώσουν την συνέχεια. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμικούς εκφραστές των τραπεζών”, τόνισε στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πέτρος Κωνσταντίνου. “Όπως η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σήκωσε το γάντι απαντώντας στην επιστολή που τους στείλαμε σαν Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και ανακοινώνοντας πως ξεκινάει πρωτοβουλία για να μην μείνουν χωρίς ρεύμα σπίτια που δεν θα έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, έτσι καλούμε όλους τους εργαζόμενους με γενικές συνελεύσεις να αποφασίσουν συλλογικά πως τίποτα δεν θα ιδιωτικοποιηθεί και δεν θα ξεπουληθεί, κανένας δεν θα απολυθεί.

Τα σωματεία εργαζόμενων είναι ώρα να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους με δυναμικές μορφές αγώνα, πιάνοντας την σκυτάλη της κατάληψης και της απεργίας. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να μπλοκάρουν κάθε αυταρχικό μέτρο της διεύθυνσης Καμίνη, με μαζικές συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές, για να προωθήσουν μια άλλη λειτουργία των υπηρεσιών ενάντια στα σχέδια διάλυσης, μια λειτουργία με έλεγχο των εργαζόμενων πάνω στις δουλείες τους. Με εργατικό έλεγχο εχουν τη δύναμη να μπλοκάρουν την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας που θα διαλύσει τις υπηρεσίες και θα στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους. Ο λαός της Αθήνας θα σταθεί στο πλευρό τους!”.

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Τι κάνει η ΕΣΗΕΑ; - Εμπρός για ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλα τα ΜΜΕ

Νοσοκομεία: Όλοι μαζί στις 24 Νοέμβρη

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ: Το πρώτο απεργιακό μήνυμα

Συζητάμε στους χώρους δουλειάς

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Θα το ακυρώσουμε στους δρόμους

Χαλυβουργία: Πάρτε πίσω τις απολύσεις

Συντονισμός Οργανισμών Δημοσίου

Φαρμακοβιομηχανία Alapis

Εφοριακοί Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας: Αέρας ανατροπής

Εκλογές στους Συλλόγους Δασκάλων: Πέφτει η ΠΑΣΚΕ, ανεβαίνει η Αριστερά