Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ισραηλινή πειρατεία

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώνει τη φωνή της με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του πληρώματος της αποστολής του Freedom Waves, που κατευθυνόταν στη Γάζα και οι οποίοι μετά από νέα πειρατεία του Ισραήλ κρατούνται παράνομα και απειλούνται μάλιστα με φυλάκιση δύο μηνών. Πρόκειται για 18 άτομα, ανάμεσά τους ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής της Αριστεράς Πολ Μέρφι, o Καναδός Ντέιβιντ Χιπ και ο Ιρλανδός Τζον Μάλον που κακοποιήθηκαν, κ.ά.

Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ βρίσκεται σε πανικό μπροστά στην αντοχή του παλαιστιανιακού λαού και στην επιμονή του διεθνούς κινήματος να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και συνολικά των Παλαιστινίων. Ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα όρια, προχωρώντας σε αυτή την πειρατική επίθεση, την απαγωγή, ομηρία και βασανισμό των μελών της αποστολής, εννιά μέλη της οποίας απελάθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων καπετάνιων των δύο σκαφών Γιώργου Κλώντζα και Ζαχάρη Στυλιανάκη.

Είναι σαφές ότι η ωμή βία σε βάρος του κινήματος αλληλεγγύης στη Γάζα και το λαό της στηρίζεται στην ανοχή και υποστήριξη που παρέχουν στο ρατσιστικό απαρτχάιντ του Ισραήλ οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ανάμεσά τους η χρεοκοπημένη ελληνική κυβέρνηση, η οποία παρόλο που καταρέει κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, δεν υποχωρεί ούτε πόντο από την αντιδραστική και επικίνδυνη επιλογή της στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ την ώρα που πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές εκτόξευσης πυραύλων στα πλαίσια προετοιμασίας των ΗΠΑ και της Βρετανίας για βομβαρδισμό του Ιράν. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων διεθνιστών αγωνιστών.

Να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.»

Άλλα διεθνή

Ιταλία: Η πιο μεγάλη “μετάσταση” της κρίσης

Βρετανία: Από τις φοιτητικές διαδηλώσεις στη μεγαλύτερη απεργία

Πορτογαλία: Απεργία ενάντια στη συναίνεση

Μπαχρέιν: Συμπαράσταση στους υγειονομικούς