Σε όλη την Ελλάδα

Κάθε άλλο από επετειακή ήταν η πορεία. Τα συνθήματα που ακούστηκαν περισσότερο ήταν το "Ανυπακοη-Απεργία Γενική" ενάντια στην κυβέρνηση και τους φασίστες αλλά και υπέρ του ασύλου. Άλλα 700 άτομα διαδήλωσαν από το δημαρχείο ύστερα από το για πρώτη φορά ξεχωριστό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Από τις συζητήσεις μας με τον κόσμο έβγαινε καθαρά η απαίτηση για νέα πανεργατική απεργία μιας και η εφεδρεία είναι προ των πυλών. Το πρωί της 17ης οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι της "Δωδώνης" έκαναν για άλλη μια φορά κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης με στόχο το σταμάτημα των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ένας καυτός χειμώνας».

«Μεγάλη και δυναμική ήταν η πορεία στην Ξάνθη που ξεκινώντας από το Πολυτεχνείο έκανε το γύρο της πόλης, με τη συμμετοχή σχεδόν χιλίων ατόμων. Με πανώ συμμετείχαν η ΕΜΔΥΔΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες οι οργανώσεις της Αριστεράς, με συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο, την τρόικα τη νέα κυβέρνηση. Ξεχωριστές πορείες έκαναν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΠ» μας μεταφέρει ο Τζεμαλί Μηλιαζήμ, δάσκαλος. «Την ίδια στιγμή, όλο και εντείνεται η οργή ενάντια στη διάλυση που φέρνει η πολιτική τους στην περιοχή, καθώς δύο ακόμα μεγάλες βιομηχανίες, η χαρτοβιομηχανία ΔΙΑΝΑ και η ΣΕΚΑΠ απειλούνται με κλείσιμο και οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για να μη βρεθούν στο δρόμο».

Πάνω από 2000 άτομα συμμετείχαν στις τέσσερις συγκεντρώσεις και δύο πορείες που έγιναν στη Λάρισα, μια του Εργατικού Κέντρου στην οποία συμμετείχαν 1500 άτομα - εκεί διαδήλωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – και μια αυτή στην οποία συμμετείχαν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αγανακτισμένοι με περίπου 500 άτομα. «Στο τέλος της πορείας, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, με αφορμή πετροπόλεμο που έγινε, επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της Ιατρικής για να καταλύσουν το άσυλο» μας μεταφέρει ο Πέτρος Θεοδοσιάδης. Τότε φοιτητές, αγανακτισμένοι, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ και άλλος κόσμος επενέβη, έτρεξε προς την πύλη και τους ανάγκασε να υποχωρήσουν σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα μέχρι αργά το βράδυ».

Πορεία έγινε φέτος και στην Κεφαλονιά, στο Αργοστόλι από τους φοιτητές του ΤΕΙ. «Ξεκινήσαμε από τη σχολή και με συνθήματα «Ψωμί – παιδεία – οικονομική ανεξαρτησία» και «Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» βαδίσαμε στους δρόμους της πόλης όπου ο κόσμος έβγαινε από το μαγαζιά και μας έδινε συγχαρητήρια. Στην πλατεία κάναμε καθιστική διαμαρτυρία» μας μεταφέρει η Νάνσυ Χατζηδήμου. «Μεγάλη ανησυχία υπάρχει ανάμεσα στους φοιτητές καθώς στις 10 Δεκέμβρη αναμένεται να ανακοινωθεί ποια θα είναι τα δύο βιολογικά τμήματα στα ΤΕΙ, σε σύνολο πανελλαδικά τεσσάρων, που η κυβέρνηση θέλει να κλείσει».

Τριακόσια άτομα διαδήλωσαν στην Καλαμάτα στην πορεία που καλούσε το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ και η τοπική ΑΔΕΔΥ. Κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στη συγκυβέρνηση της τρόικας και αυτά που αφορούσαν τους φασίστες της κυβέρνησης. Ξεχωριστή πορεία έκανε το ΠΑΜΕ με περίπου 100 άτομα» μας μεταφέρει η Χριστίνα Λαδά.

Διαβάστε επίσης

Πολυτεχνείο 2011 “Φασίστες, Τραπεζίτες και Τροϊκανοί - όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”

17 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη

17 Νοέμβρη στο Ηράκλειο

17 Νοέμβρη στην Πάτρα

17 Νοέμβρη στα Χανιά