Φασιστική επίθεση

Όπως περιέγραψε ο ίδιος η επίθεση έγινε την ώρα που έβγαινε από τα γραφεία του συλλόγου, από 15 άτομα, που ήταν μαζεμένοι στην διασταύρωση Μιχαήλ Βόδα  και Πιπίνου, φορούσαν κράνη και του επιτεθήκαν, με παλούκια και αλυσίδες. Στη συνέχεια και ενώ σφάδαζε από τους πόνους του έκλεψαν το κινητό.

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που πέρασαν μετά από λίγα λεπτά, παρότι τον είδαν σε άθλια κατάσταση, αντί να προσπαθήσουν να τον βοηθήσουν είτε να ψάξουν για τους δράστες, βάλθηκαν να ελέγχουν τα χαρτιά του. Εκείνη την ώρα ήρθε και ένα άλλο περιπολικό, οι άνδρες του οποίου έκαναν το ίδιο. Έτσι αναγκάστηκε να πάει μόνος μου προς στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί οι αστυνομικοί αφού τον άφησαν να περιμένει για ώρες, του είπαν: «πήγαινε τώρα στο νοσοκομείο γιατί είναι αργά  για καταγγελίες”. Την Τρίτη 27/12 ξαναγύρισε στο Α.Τ. για την καταγγελία, αλλά και πάλι κανείς δεν ασχολήθηκε. Το ίδιο βράδυ της Παρασκευής (23/12) τρεις ακόμη Αφγανοί δέχθηκαν επιθέσεις, ίσως από την ίδια ομάδα αλλά τίποτε δεν έγινε ούτε γι’ αυτούς”.

Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων ανάλογες επιθέσεις έγιναν και το βράδυ της Τρίτης 27/12 στην ίδια περιοχή από μία ομάδα έξι ατόμων οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύο Αφγανούς. Η Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 12 Ιανουάριου 2012, στις 9πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου γίνεται εξ αναβολής η δίκη κατά μελών της Χρυσής Αυγής, για προηγούμενη επίθεση σε Αφγανούς Πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης

Δάσκαλοι Χανίων: Όχι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ: Φασιστική επίθεση στα κοινωνικά κινήματα και την αριστερά