Καταδικάστε τους φασίστες

Η πρώτη δίκη είχε οριστεί στις 12/12 αλλά αναβλήθηκε καθώς η Θ. Σκορδέλλη παρουσίασε μέσω φίλου έγγραφο γιατρού του ΨΝΑ σύμφωνα με το οποίο η ίδια έπρεπε να αρχίσει θεραπεία από την ώρα έναρξης της δίκης. Το χαρτί το υπέγραψε ιατρός υποψήφιος με την νεοναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή που κλείνοντας την προεκλογική του ομιλία χαιρετούσε ναζιστικά.

Η κάλυψη της αστυνομίας και η ανοχή των δικαστηρίων απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αλλά πάνω απ’ όλα η συμμετοχή των φασιστών του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, έδωσε το πράσινο φως στους Χρυσαυγίτες να προχωρήσουν και σε άλλες επιθέσεις στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα μέσα στα Χριστούγεννα. Στις 23/12 έγινε επίθεση σε βάρος του Μουσταφά Χαϊτάρι, πρόεδρου του Αφγανικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Νουρ» και στις 27/12 ομάδα έξι φασιστών επιτέθηκαν σε δύο Αφγανούς πρόσφυγες.

Στις 19 Γενάρη, γίνεται επίσης η δίκη των 44 φασιστών της ομάδας «αυτόνομοι εθνικιστές», που πριν ενάμιση χρόνο είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην οδό Πανόρμου. Ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος της φασιστικής εφημερίδας «Ελληνικός Κόσμος», αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ. Μάλιστα ο υπουργός Υποδομών Βορίδης, φρόντισε ήδη να αναβαθμίσει τον Γιάννη Ζωγράφο, συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγεωργίου, διορίζοντάς τον στο υπουργείο του.

Απαιτούμε να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, να σταματήσει η συγκάλυψη της αστυνομίας, να βγουν εκτός νόμου οι φασιστικές συμμορίες, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες.