ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζουν στην ΑΒΕΞ

“Έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε ψηλά την σημαία του αγώνα. Την σημαία της εργατικής τάξης. Δεν εκχωρούμε κανένα από τα βεβαιωμένα δικαιώματά μας όπως αυτά τα είχαμε διευρύνει με την επιχειρησιακή μας σύμβαση και παραμένουμε εδώ διεκδικώντας τα αυτονόητα”, τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζόμενων στην ΑΒΕΞ, Αντώνης Καλής . “Αυτά που ζητάμε είναι η αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων μας και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Πολλά χρόνια η εργοδοσία και το κεφάλαιο έχουν στοχοποιήσει τους εργαζόμενους με δικαιώματα. Νομίζω πως έχει έρθει η στιγμή του τελικού ξεκαθαρίσματος και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην συντονισμένη δράση μας. Ο καθένας από εμάς είναι μια πετρούλα, όλοι μαζί είμαστε ένα αδιαπέραστο τείχος που η εργοδοσία θα σπάσει τα μούτρα της. Αυτό προσπαθούμε εδώ και 8 μήνες με την επίσχεση εργασίας και την συνεχή παρουσία μας στο χώρο του εργοστασίου. Να τους αποδείξουμε πως δεν κάνουμε πίσω.

Η συμπαράσταση που έχουμε δεχτεί από όλο τον κόσμο είναι τρομερή. Κόσμος περνάει συνεχώς από εδώ και αυθόρμητα μας δίνει ότι έχει. Από οικονομική ενίσχυση μέχρι φαγητά. Είναι συγκινητική η διάθεση του κόσμου που μας λέει να κρατήσουμε και βλέπει σε μας έναν δικό του αγώνα”.

«Οι εργαζόμενοι στην Πάτρα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα δείχνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΑΒΕΞ όπως έκαναν μια προηγούμενη περίοδο και για την Frigoglass ή παλιότερα με την Πειραϊκή Πατραϊκή. Εμείς σε συνεργασία με τους εργάτες στην ΑΒΕΞ απλώνουμε την συμπαράσταση παντού και στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι τη νίκη», εξηγεί η Βάσω Κουλεντάκη, φοιτήτρια, που βρέθηκε με την Εργατική Αλληλεγγύη στα χέρια στην πύλη του εργοστασίου στην Ακτή Δημαίων.

Να απλώσουμε παντού το απεργιακό μέτωπο

Χαλυβουργία: 3 μήνες απεργία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 4ος μήνας επίσχεση στην ΕΛΛΕΝΙΤ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Σούπερ Μάρκετ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΑΒΕΛΟΝ Α.Ε.

ΛΟΥΚΙΣΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε

Goodyear

ΓΙΑΝΝΕΝΑ SPIDER

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΩΔΩΝΗ

ΞΑΝΘΗ

ΕΜΔΥΔΑΣ

ΗΛΠΑΠ

Εφημερίδα Πελοπόννησος

3Ε Εκτυπωτική

NOVOTEL