ΟΛΜΕ: 24ωρη απεργία - Να γίνει αφετηρία κλιμάκωσης

Πολλές από τις ΕΛΜΕ στις τοποθετήσεις τους, και από την Αθήνα και από τις υπόλοιπες πόλεις, τόνισαν ότι βλέπουν αυτήν την 24ωρη ως αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης. Μάλιστα, επειδή δεν είχε βγει ακόμα απόφαση για την απεργία πολλοί τόνιζαν ότι χρειάζεται να πιεστούν οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να καλέσουν άμεσα Γενική Απεργία ενάντια στα νέα Μνημόνια, για να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός.

Παρά τις δυσκολίες σε διάφορες ΕΛΜΕ να οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις, η εικόνα που μετέφεραν οι αντιπρόσωποι ήταν ότι ο κόσμος στα σχολεία βράζει. Βράζει εξαιτίας των περικοπών από το «μισθολόγιο-φτωχολόγιο», από τις τραγικές ελλείψεις σε πετρέλαιο (ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα) και βιβλία (ειδικά σε νησιά) και τις νέες συγχωνεύσεις που έχει στα σχέδιά του το Υπουργείο μαζί με το καυτό ζήτημα της αξιολόγησης που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις εκπαιδευτικών.

Βδομάδα δράσης

Η απόφαση για την εβδομάδα δράσης εξειδικεύτηκε ως εξής: «1η μέρα: Ενημέρωση γονιών. Συνεδρίαση Συλλόγου διδασκόντων. Συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο ή ομάδες σχολείων, με ευθύνη των ΕΛΜΕ. Αφίσες και πανό στα σχολεία.

2η μέρα: Απεργία, περιφρούρηση από τις επιτροπές αγώνα. Συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις.

3η μέρα (αφιερωμένη στους μαθητές): Συλλογή τροφίμων, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, για την ενίσχυση οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

4η μέρα: Παραστάσεις – αποκλεισμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή εναλλακτικά το απόγευμα τοπικά συλλαλητήρια.

5η μέρα: εκδηλώσεις ή συσκέψεις με άλλα σωματεία της περιοχής με θέμα: οικονομική κρίση, επιπτώσεις στην εκπαίδευση και τη εργασία, αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

-Νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ πρόεδρων αμέσως μετά.

-Νέος κύκλος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και ένα πολύμορφο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων την περίοδο που θα συζητιέται στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια νέων μέτρων που θα την ακολουθήσουν.

-Αν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία απόλυσης συναδέλφου, ξεκινάμε αυτόματα απεργιακές μορφές διάρκειας σε πανελλαδική κλίμακα».

Διαβάστε επίσης

Η ρατσιστική “οπτική” του ΛΑΟΣ

ΕΛΜΕ Ικαρίας

ΑΕΙ -ΤΕΙ: Η εφαρμογή του νόμου “αναβάλλεται”