Βήμα -βήμα

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 26 Γενάρη, όταν μετά από κάλεσμα των γενικών τους συνελεύσεων οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Κρατικό Νίκαιας, Άγιος Σάββας, Ευαγγελισμός, ΨΝΑ και Λοιμωδών συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας, από το αμφιθέατρο του οποίου αποφασίστηκε νέο κάλεσμα για την Πέμπτη 2 Φλεβάρη. Σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ έδωσε κάλυψη σε όσα σωματεία θέλουν να συμμετάσχουν στις 2/2, χωρίς παρόλα αυτά να καλέσει η ίδια η Ομοσπονδία απεργιακή κινητοποίηση.

Ετσι φτάσαμε στις 2 Φλεβάρη με 2000 εργαζόμενους συγκεντρωμένους μπροστά στο Υπουργείο Υγείας, άλλοι οργανωμένα με πανώ -οι εργαζόμενοι του Τζανείου, του Αγίου Σάββα, του Αγλαΐα Κυριακού, του Κρατικού Νίκαιας, του Ευαγγελισμού, του Γενικού Πατησίων, του Ελπίς, του νοσοκομείου Γεννηματάς, του νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, του Αττικού, των ΕΚΑΒ– και άλλοι ανοργάνωτα, όσοι μπόρεσαν να κατέβουν από νοσοκομεία που οι σύλλογοι τους δεν είχαν πάρει αποφάσεις.

Οι εργαζόμενοι μπήκαν ξανά στο Υπουργείο και στη νέα συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο κοινός τόπος ήταν η ανάγκη για απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας με αιχμές την ανατροπή του νέου μισθολόγιου, του παγώματος των προσλήψεων, των συγχωνεύσεων-καταργήσεων νοσοκομείων και συνολικότερα των περικοπών της συγκυβέρνησης και της Τρόικας που διαλύουν τα νοσοκομεία. Ορίστηκε επόμενη μέρα συντονισμού η 7 Φλεβάρη με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, ημερομηνία που τελικά συνέπεσε με την πανεργατική απεργία στα απεργιακά συλλαλητήρια της οποίας συμμετείχαν οι υγειονομικοί.

Επόμενο βήμα μετά την πανεργατική απεργία πρέπει να είναι η συνέχεια και η διεύρυνση αυτού του συντονισμού χωρίς αποκλεισμούς, με γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία, αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας - και κάλεσμα σε ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ να αποφασίσουν το ίδιο.

Διαβάστε επίσης

Νοσοκομεία: Ξεσηκωμός διαρκείας!

Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ

ΟΕΝΓΕ

Κιλκίς

Χανιά: Συζήτηση στο Νοσοκομείο