Λιθογράφοι: Συμμετοχή ρεκόρ

Επί 12 μέρες οι λιθογράφοι, οι βιβλιοδέτες και οι εργαζόμενοι στα ατελιέ αγκάλιασαν την διαδικασία των εκλογών και έστειλαν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι απέναντι στα μνημόνια της ντόπιας και ξένης τρόικας εμείς απαντάμε με μαζικοποίηση του σωματείου και στήριξη των αγώνων του. Η κινητή κάλπη που πέρασε από δεκάδες χώρους δουλειάς συγκέντρωνε γύρω της τους πάντες μέσα στα εργοστάσια, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή από τους συνάδελφους που πέρασαν από τα γραφεία του σωματείου για να μετέχουν στις εκλογές.

Εμείς σαν Πρωτοβουλία Γένοβα βοηθήσαμε την όλη διαδικασία κάνοντας εγγραφές συναδέλφων στο σωματείο, με συζητήσεις με τους συνάδελφους μας στον χώρο της δουλειάς μας και κάνοντας εξορμήσεις σε άλλα εργοστάσια του κλάδου, προπαγανδίζοντας και ταυτόχρονα τις 3 πανεργατικές απεργίες που έπεσαν πάνω στις μέρες των εκλογών και του μεγάλου συλλαλητηρίου της Κυριακής 12/2. Το αποτέλεσμα της κάλπης μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους αφού εκλέξαμε έναν σύνεδρο για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Χάρτου και έναν σύνεδρο στο συνέδριο του ΕΚΑ ενώ η αδυναμία μας να εκλέξουμε και μέλος στο ΔΣ του σωματείου μάς αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις επόμενες εκλογές.

Για το ΔΣ: ψήφισαν 1804, ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 1731 και 11 έδρες, Πρωτοβουλία Γένοβα 28, Ταξική Πορεία 24, λευκά - άκυρα 21.

Για την Ομοσπονδία Χάρτου: ψήφισαν 1802, ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 1736 και 35 αντιπρόσωποι, Πρωτοβουλία Γένοβα 31 και 1 αντιπρόσωπος, Ταξική Πορεία 22, λευκά - άκυρα 13.

Για το Ε.Κ.Α: ψήφισαν 1693, ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 1627 και 22 αντιπροσώπους, Πρωτοβουλία Γένοβα 31 και 1 αντιπρόσωπος, Ταξική Πορεία 22, λευκά - άκυρα 13.

Για το ΕΚΑ ψήφισαν λιγότεροι επειδή το εργοστάσιο ΜΟΡΝΟΣ ψηφίζει για Εργατικό Κέντρο Θήβας.