Απεργία στη HOL

Όπως καταγγέλλει το σωματείο σε ανακοίνωσή του, η εργοδοσία του ομίλου πατώντας πάνω στα Μνημόνια που της «λύνουν τα χέρια», προχωράει στην περίπτωση της HOL σε συστηματικές απολύσεις εργαζόμενων με εμπειρία και προσφορά ή και απροκάλυπτα τρομοκρατικές εργαζομένων με συνδικαλιστική δράση, προσλαμβάνοντας νέους φθηνούς στη θέση τους.

“Σήμερα με τη στάση εργασίας στέλνουμε καθαρό μήνυμα στην εργοδοσία ότι απαιτούμε να σταματήσουν οι απολύσεις και να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι”, είπε ο Γιάννης Θεοχάρης, αντιπρόεδρος του σωματείου στη συγκέντρωση. “Αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να έχουμε απολύσεις όταν οι άνεργοι είναι 1 εκατομμύριο και μάλιστα σε μία εταιρεία που αναπτύσσεται.

Με το Μνημόνιο εξαπολύουν μια γενικευμένη επίθεση προκειμένου να μεταφέρουν πόρους από τους εργαζόμενους στους εργοδότες, γι' αυτό πάνε να καταργήσουν τις Κλαδικές Συμβάσεις και να μας πάνε σε ατομικές. Δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία με αυτόν τον τρόπο. Καμιά εταιρεία που κάνει μειώσεις μισθών δεν κάνει προσλήψεις ταυτόχρονα. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί συντονισμένα ενάντια σε αυτή τη ληστεία. Οργανωθείτε όλοι στο επιχειρησιακό σωματείο της Ιντρακόμ. Το παράδειγμα της απεργίας στο Defense να απλωθεί σε όλο τον όμιλο”.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε και ο Τάσος Αναστασιάδης εκ μέρους της Εργατικής Αλληλεγγύης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταφέροντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Χαλυβουργών να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας και των εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία που έβγαλαν απεργιακό φύλλο.