29 Φλεβάρη: Κλαυθμώνος – Σύνταγμα

Αντί για απεργιακή συγκέντρωση, την ώρα της στάσης εργασίας, οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είχαν αρκεστεί να κάνουν μια 'παράσταση συνδικαλιστών' στις 13.30 στο κτίριο της ΕΕ – αν και την παραμονή της απεργίας ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να καλέσει όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν. Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 6μμ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συναυλία στο Σύνταγμα, ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους την ώρα της στάσης εργασίας να κάνουν καταλήψεις στα δημαρχεία.

Ηδη σε 24ωρη απεργία στις 29 Φλεβάρη καλούν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Σε 48ωρη απεργία 28-29/2 καλούν το ΤΕΕ, η ΕΜΔΥΔΑΣ και οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ που βρίσκονται σε κατάληψη. Οι τελευταίοι καλούν σε συγκέντρωση και πορεία στις 11.30 στα κεντρικά του ΟΕΚ (Πατησίων και Σολωμού). Σε 24ωρη απεργία 28/2 και στάση εργασίας στις 29 οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ. Μέχρι τις 29 Φλεβάρη συνεχίζουν την αποχή διαρκείας οι δικηγόροι και την κατάληψή τους οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας που θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, ενώ την Τρίτη το απόγευμα συνεδρίαζε στον Αγιο Σάββα το συντονιστικό των Υγειονομικών.

“Η απεργία στις 29 Φλεβάρη είναι πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για αλληλεγγύη στους αγώνες στην Ελλάδα. Ήδη σε δεκάδες χώρες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές κινητοποιούνται με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΠΑΣΣ. “Η αντίσταση στη λιτότητα γίνεται υπόθεση των εργατών πανευρωπαϊκά. Η οργάνωση αυτής της κλιμάκωσης δεν μπορεί να μείνει στα χέρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αρνούνται να ακούσουν τα μηνύματα της βάσης.

Για τις 29 Φλεβάρη έχουν καλέσει στάση εργασίας 12 έως 3μμ. Εμείς μαζί με όλους τους χώρους που ήδη απεργούν, παλεύουμε για να γίνει αυτή η μέρα νέο ξεκίνημα πανεργατικής αντεπίθεσης διαρκείας. Και χρειάζεται να οργανωθεί από τα κάτω. Σε κάθε χώρο δουλειάς, απαιτούμε από το σωματείο να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση και αν το ΔΣ αρνηθεί μαζεύουμε υπογραφές για να γίνει. Στη συνέλευση, βγάζουμε απόφαση για απεργία στις 29 του Φλεβάρη και για κλιμάκωση με απεργία διαρκείας του χώρου και του σωματείου μας”.

• Στα Γιάννενα το ΕΚΙ και το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ καλούν την Τετάρτη 29/2 συγκέντρωση στις 13.30 στη παλιά Περιφέρεια, ενώ την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε καταλήψεις οι Διοικητικοί του Πανεπιστημίου. Την Τετάρτη 29/2 στις 12 και 12.30 αντίστοιχα συνεδριάζουν οι Διοικητικοί του Πανεπιστημίου και το Συνδικάτο Μετάλλου για να δουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους. Το Σάββατο 3 Μάρτη 12 μεσ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας θα γίνει σύσκεψη φορέων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης.