Σε σχολεία και σχολές

Έχουμε δημιουργήσει στην Καλλιθέα μια μαθητική αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση μαζί με μια καθηγήτρια και την ΚΕΕΡΦΑ. Έχουμε κάνει ήδη δύο συγκεντρώσεις όπου συμμετείχαν πολλοί μαθητές, πολλοί καθηγητές και κάτοικοι της Καλλιθέας. Ανοίξαμε τη συζήτηση για το πώς θα οργανώσουμε τοπική αντιφασιστική δράση και πάμε να οργανώσουμε μία τοπική συναυλία και συγκέντρωση στις 25 Μάρτη. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ένα μεγάλο γεγονός, για να διώξουμε τη Χρυσή Αυγή από τη γειτονιά.

Λούκας Μιελέφσκι, μαθητής Σιβιτανίδειου


Στις σχολές στο κέντρο της Αθήνας καθημερινά η αστυνομία κάνει σκούπες, επιτίθεται στους μικροπωλητές και μαζί επιτίθεται και στο άσυλο. Σχεδόν κάθε μέρα κατεβαίνουν φοιτητές από τα αμφιθέατρα για να κλείνουν την είσοδο της σχολής ώστε να μην μπει μέσα η αστυνομία και τα ΜΑΤ. Οι ίδιες οι Πρυτανικές Αρχές έχουν επιχειρήσει να κάνουν λοκ-άουτ με πρόσχημα τις συνελεύσεις αναρχικών και μετά εμφανίζονται κλούβες των ΜΑΤ έξω από τη σχολή για να τρομοκρατούν μετανάστες και φοιτητές. Ο κόσμος στις σχολές μέσα από τους αγώνες των εργατών και τις πανεργατικές απεργίες έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και έχει κάνει προχωρήματα.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία φοιτητών από τις σχολές του κέντρου ενάντια στην επίθεση στο άσυλο και στους μετανάστες. Πήραμε την πρωτοβουλία πηγαίνοντας σε όλα τα τραπεζάκια της αριστεράς και καλώντας τους σε κοινή δράση. Στη συνέλευση της Πρωτοβουλίας αυτής υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από μέλη των ΕΑΑΚ και ανένταχτους, αλλά ακόμα και από μέλη της ΠΑΣΠ Οικονομικού, που μας δήλωναν ότι συμφωνούν με αυτή την πρωτοβουλία γιατί το θέμα των φασιστών και της υπεράσπισης του ασύλου πρέπει να το παλέψουμε όλοι μαζί.

Η πίεση για να καλέσουν στις 17 Μάρτη μπαίνει και στην ΚΝΕ ειδικά μετά την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη Χαλυβουργία. Σε κάθε σχολή χρειάζεται να κάνουμε εκδηλώσεις που θα τις οργανώσουμε με τον κόσμο, να κάνουμε πορείες μέσα στις σχολές και να τις μετατρέψουμε σε κοιτίδα αντιφασιστικού αγώνα.

Έλλη Πανταζοπούλου, φοιτήτρια ΝΟΠΕ