Γιάννενα - Δωδώνη

Η κινητοποίηση καλέστηκε την παραμονή της καταληκτικής ημερομηνίας της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας στο διαγωνισμό που εξήγγειλε η ΑΤΕ. Κτηνοτρόφοι από όλη την Ήπειρο αλλά και εργαζόμενοι της συνεταιριστικής βιομηχανίας αντιδρούν στο ξεπούλημα της επιχείρησης στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στην σύσκεψη του Σαββάτου που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ηπείρου ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Νίκος Ηλίας τόνισε πως δεν θα δεχτούμε να ξεπουληθεί μια επιχείρηση που δίνει γάλα στο λαό, προτείνοντας 48ωρη Πανηπειρωτική απεργία για τις 8 και 9 Μάρτη.

“Την Τετάρτη 7/3 το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη για να καλεστεί Πανγιαννιώτικη απεργία στις 8 Μάρτη”, τονίζει στην Ε.Α. η Αργυρή Ερωτοκρίτου. “Ο συντονισμένος απεργιακός αγώνας για να σταματήσουμε τα ξεπουλήματα είναι μονόδρομος”.

Συνδικάτο Μετάλλου Ηπείρου

Mετά την ανακοίνωση από το Συνδικάτο Μετάλλου Ηπείρου πως θα καλέσει απεργία διαρκείας από την Δευτέρα 5/3 στην εταιρία Σπάιντερ στα Γιάννενα, αμέσως “βρέθηκαν” χρήματα για να αποπληρωθεί μέρος των οφειλών. Η εργοδοσία προσπάθησε να διαχωρίσει τους εργαζόμενους πληρώνοντας κάποιους και αφήνοντας απλήρωτους άλλους. Ομως, η πίεση για ενιαία αντιμετώπιση όλων των εργαζόμενων έκανε την διοίκηση να ανακοινώσει εκ νέου την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.