Αντιφασιστικές εξορμήσεις

Το Σάββατο 10 Μάρτη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οργανώσαμε αντιφασιστικό χάπενιγκ στην πλατεία Κύπρου. Γύρω στα 35 άτομα μικροί και μεγάλοι σχηματίσαμε με πικέτες το σύνθημα «ποτέ ξανά φασισμός», απλώσαμε πανό της ΚΕΕΡΦΑ και στήσαμε μικροφωνική από όπου κάναμε ανακοινώσεις και μοιράσαμε κείμενα. Διαβάσαμε από το μικρόφωνο κείμενα των παιδιών, το κάλεσμα για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Πειραιά και κάναμε ανακοινώσεις και καλέσματα για το συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη. Στις συνελεύσεις μας εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλη συμμετοχή και μάλιστα την προηγούμενη φορά εμφανίστηκε ένας δημοσιογράφος από το εξωτερικό που πήρε συνεντεύξεις για τη δράση της επιτροπής και τα προβλήματα των μεταναστών στην Ελλάδα.

Άρτεμις Καλοθύρη, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Καλλιθέας- Νέας Σμύρνης


Με επιτυχία συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις των τοπικών ΚΕΕΡΦΑ μαζί με αγωνιστές των γειτονιών στα Βόρεια Προάστια για την προπαγάνδιση του αντιναζιστικού συλλαλητηρίου στις 17 Μάρτη σε σχολεία, εργατικούς χώρους και γειτονιές.

Με πρωτοβουλία - κάλεσμα της αντιδημάρχου Ν. Ιωνίας Όλγας Κατημερτζή, έγινε την Τρίτη 13/3 συγκέντρωση - ενημέρωση των 15 μελών των Λυκείων του δήμου. Στο 1ο Λύκειο Βριλησσίων συγκροτήθηκε αντιφαιστική επιτροπή, ενώ απόφαση για συμμετοχή στις 17 Μάρτη πήρε το Σωματείο Εργαζόμενων στο Δήμο Ν. Ιωνίας. Το Σάββατο 10 Μάρτη έγιναν πικετοφορίες (υπό βροχή και αέρα) σε Ν. Ιωνία και Χαλάνδρι. Επίσης συμμετοχή στο συλλαλητήριο πήρε η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Ηρακλείου και η Λαϊκή Συνέλευση Βριλησσίων.

Γιώργος Ράγκος

Διαβάστε επίσης

Αντιναζιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

Ο αντιφασιστικός Πειραιάς έκανε την αρχή

Θεσσαλονίκη

Χανιά

Έξω τώρα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής: 17 Μάρτη - Όλοι στο συλλαλητήριο

Καλούν στις 17Μ