Πανεπιστήμια: Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά

Το ίδιο μήνυμα θα δώσουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και στον αντικαταστάτη της Διαμαντοπούλου, Γ. Μπαμπινιώτη, εκλεκτό της συγκυβέρνησης, αλλά και της αμερικάνικης πρεσβείας (διαβάστε στη σελίδα 2). Την Τετάρτη 14/3 έχουν οριστεί κινητοποιήσεις καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια από τη μεριά του Υπουργείου για εκλογή των «Συμβουλίων Διοίκησης» στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (για 3η φορά!), στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και την Τετάρτη 21/3 στο Πάντειο.

Για την αλλαγή στο υπουργείο ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο Πανεπιστημιακών. «Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο Γ. Μπαμπινιώτης, «ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, σε αυτή τη συγκυρία συσπείρωσης δυνάμεων». Είναι ο πανεπιστημιακός ο πάντα «πρόθυμος» να υπηρετήσει όποια «αρχή» του το ζητήσει.

Σήμερα είναι η κυβέρνηση του τραπεζίτη δοτού πρωθυπουργού, χτες ήταν η Διαμαντοπούλου, προχθές η Γιαννάκου, αλλά και ο αμερικανός πρέσβης, όπως αποκάλυψαν τα wikileaks.

Εμείς ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον νέο υπουργό Παιδείας. Πρέπει όμως και εκείνος να γνωρίζει τι να περιμένει από μας: αγώνα για τη μη εφαρμογή μέχρι την ανατροπή του νόμου που κατεδαφίζει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση». Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να την διαβάσετε στη διεύθυνση http://net.glotta.ntua.gr.

Την Παρασκευή 9/3 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν βάναυσα σε πορεία φοιτητών στα Γιάννενα έξω από το ξενοδοχείο όπου συνεδρίαζαν οι Πρυτάνεις. Η υποτιθέμενη αιτία, κατά την Αστυνομία, ήταν η απαίτηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να εμποδιστεί η πορεία. Ο ίδιος το αρνήθηκε όταν επισκέφτηκε τραυματίες διαδηλωτές στο νοσοκομείο.