ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ: Οχι στις απολύσεις

Ο ΔΟΛ επικαλείται τις άσχημες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Είναι μια εξοργιστική απόφαση ειδικά όταν γίνεται γνωστό ότι ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, αγόρασε ποσοστό της τράπεζας FMPG, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζόμενων στα «Ελληνικά Γράμματα». Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι απαιτούν «διασφάλιση των θέσεων εργασίας και εκπλήρωση όλων των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας».

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζόμενων για να αντιμετωπίσουν το κλείσιμο και τις απολύσεις. Η συνέλευση ξεκίνησε με ενημέρωση του προέδρου του Σωματείου, Δημήτρη Πουλόπουλου, για τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί λίγες ώρες νωρίτερα με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας. Ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου ανέφερε ότι η διοίκηση του ΔΟΛ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο του εκδοτικού οίκου, ενώ δεν δέχτηκε καν να δώσει γραπτές εγγυήσεις για τις αποζημιώσεις των εργαζόμενων στην περίπτωση των απολύσεων. Επίσης, η εργοδοσία αρνήθηκε την απορρόφηση των εργαζόμενων από άλλη εταιρία του ομίλου.

Την Τετάρτη 8/9 στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου για να αποφασιστεί 24ωρη απεργία. Την Πέμπτη 9/9 στις 7.30μμ στα γραφεία του Συλλόγου θα οργανωθεί σύσκεψη εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων και εργαζομένων για τη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης στον αγώνα των «Ελληνικών Γραμμάτων».

Ανακοινώσεις συμπαράστασης για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας έχουν βγάλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Financial Crimes και άλλα σωματεία και συλλογικότητες.