Απεργία στην ιδιωτική υγεία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωράει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας στις 4 Απριλίου απαιτώντας υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ χωρίς μειώσεις, ενάντια στις δουλικές ατομικές συμβάσεις, ενάντια στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και στην απάτη του ΕΟΠΥΥ, με αγώνα για δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.

Οπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της η ΟΣΝΙΕ “με αποφασιστικότητα, σχεδιασμένα και μαζικά δίνουμε την απάντηση μας στα μέτρα της κυβέρνησης, που μεταφέρει την ζωή μας στον εργασιακό μεσαίωνα απαξιώνοντάς την και καταργεί όλα τα δικαιώματά μας, που είχαμε κατακτήσει το προηγούμενο διάστημα με επώδυνους αγώνες...Με ολομέτωπη επίθεση μειώνουν τους μισθούς και τα ημερομίσθια, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με τα μεγαλύτερα θύματα τους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με 410 ευρώ τον μήνα”.

“Στις 4 του Απρίλη πρέπει να απεργήσουμε μαζικά και να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις επιθέσεις των εργοδοτών που δεν έχουν σταματημό” δήλωσε στην εργατική αλληλεγγύη η Γεωργία Ευθυμίου από το ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά. Την Παρασκευή θα γίνει νέα συνεδρίαση της ΟΣΝΙΕ ενόψει της απεργίας.

Διαβάστε επίσης

Νοσοκομεία και ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη

Γενικό Πατησίων - 7ο ΙΚΑ

Λοβέρδος...καμένος!

Σε όλη τη χώρα

“Ετοιμοπόλεμο κλίμα”

Εκλογές στο Τζάνειο