Το ΠΑΣΟΚ από τον Κουβέλη ως τον Καρατζαφέρη!

Το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο «σχέδιο» δεν έχει, αλλά παραπατάει ζαλισμένο και προσπαθεί να ισορροπήσει πατώντας σε ανοίγματα που φτάνουν από την άκρα δεξιά και το ΛΑΟΣ μέχρι την Δημοκρατική Αριστερά. Από τη μια δίνει στήριξη προς τον νεοφιλελεύθερο Τατούλη, που έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη του ΛΑΟΣ, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και το γνωστό για την αντιμεταναστευτική του πολιτική Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής. Και από την άλλη στηρίζει τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και το Συνήγορο του Πολίτη Καμίνη στο Δήμο Αθήνας μαζί με «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». 

Είναι γνωστό, ότι όποιος προσπαθεί να ισορροπήσει ταυτόχρονα σε δύο βάρκες, αργά ή γρήγορα πέφτει - πόσο μάλλον όταν προσπαθεί να το πετύχει σε συνθήκες το λιγότερο τρικυμιώδεις όπως οι σημερινές. Αν πιστεύει ο Γ. Παπανδρέου ότι γλείφοντας ταυτόχρονα τον Καρατζαφέρη και τον Κουβέλη, θα συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ή ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένος.

Στην πραγματικότητα, έχει αδυναμία να πειθαρχήσει, πόσο μάλλον να συσπειρώσει, ακόμα και τους υπουργούς και βουλευτές του που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη συμμετοχή τους σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η εικόνα του Εθνικού Συμβουλίου, όπου κατατέθηκαν 35 υπογραφές κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Οσο και να προσπαθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει την επιλογή των υποψηφίων του σαν μια «ανανέωση», δεν μπορεί να κρυφτεί - ούτε η ίδια, ούτε όσοι διάλεξαν να γίνουν οι υποψήφιοι του Μνημονίου και της λιτότητας. Γι´ αυτό θα τους μαυρίσουμε στις κάλπες - φυσικά μαζί με τους υποψήφιους του Σαμαρά που προσπαθεί δημαγωγώντας να βγει ζωντανός από το ναυάγιο της Νέας Δημοκρατίας.