Διαδήλωση στη Νέα Ιωνία

Μαζικά και μαχητικά απάντησαν στις ρατσιστικές προκλήσεις φασιστοειδών και της ΕΛΑΣ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η ΚΕΕΡΦΑ, φορείς και πολίτες της Νέας Ιωνίας την Κυριακή 8 Απρίλη.

Η διαδήλωση έγινε σαν απάντηση στον ξυλοδαρμό δύο μεταναστών από το Πακιστάν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου, στην πλατεία Σημηριώτη από φασίστα. Κόσμος που παρακολούθησε την απρόκλητη επίθεση παρενέβη και σταμάτησε τον φασίστα, ενώ όταν ήρθε η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή των μεταναστών και έδωσε...συγχαρητήρια στον δράστη! Στην συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου και ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί και δυο συμπατριώτες τους που πήγαν στο τμήμα για να φέρουν τα χαρτιά τους. Το περιστατικό αποτελεί συνέχεια της ρατσιστικής πρακτικής του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και της ΕΛΑΣ με τις μαζικές επιχειρήσεις σκούπα και την ανακοίνωση δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.

Η πρώτη απάντηση από πλευράς της τοπικής κοινωνίας και της πακιστανικής κοινότητας δόθηκε με επιτυχία. Στην διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, κυρίως από την Πακιστανική Κοινότητα ενώ χαιρέτησαν εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ν.Ιωνίας ο πρόεδρος Νίκος Αδαμόπουλος που καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση. Εκ μέρους της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου «Ενότητα» ο Μάκης Αβακουμίδης και εκ μέρους της Επιτροπής Κατοίκων Πευκακίων-Περισσού ο Παναγιώτης Κουτσός. Στην διαδήλωση επίσης συμμετείχε και ο εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Οι επιθέσεις αυτές είναι με τις πλάτες της Τρόικας, της κυβέρνησης και των αφεντικών. Μαζί παλεύουμε, ντόπιοι και μετανάστες ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, ενάντια στα μνημόνια και τους φασίστες». Τέλος, χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας, Στέλιος Μιχαηλίδης. Επίσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλια και των δύο Πακιστανών που έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή για να σώσουν δύο συνταξιούχους. Η πορεία κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου αντιπροσωπεία ανέβηκε και κατήγγειλε το περιστατικό στον διοικητή.

Νίκος Αναστασίου