Δηλώσεις στήριξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τον τελευταίο χρόνο στην Ηγουμενίτσα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει παρουσία σε ό,τι μεγάλο γεγονός έχει γίνει.

Τελευταία παραδείγματα, η κοινή κινητοποίηση - πορεία πολλών σωματείων για τον ΕΟΠΥΥ και βέβαια την 25η Μαρτίου, όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέβηκε με πανό και η ΕΛ.ΑΣ μπήκε μπροστά για να μας εμποδίσει προκαλώντας μια σειρά καταγγελίες. Την προηγούμενη βδομάδα κάναμε συνέλευση, δύο καινούργια μέλη μπήκανε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτοι και αποφασίσαμε δράσεις για τις εκλογές. Εχουμε βάλει ένα πρόγραμμα να πάμε σε διάφορα μεγάλα χωριά στην Θεσπρωτία και στους εργατικούς χώρους της Ηγουμενίτσας. Το κλίμα από τις μέχρι τώρα εξορμήσεις είναι πολύ θετικό. Πλέον ο κόσμος μας γνωρίζει, μας έχει συναντήσει κι άλλες φορές και αυτό βοηθάει πολύ στην καμπάνια μας.

Φίλιππος Κυρίτσης, Ηγουμενίτσα


Την προηγούμενη Πέμπτη συναντηθήκαμε ξανά στην τοπική επιτροπή στην Αργολίδα, με τη συμμετοχή ακόμα δύο ανένταχτων συντρόφων.

Βάλαμε ένα πρόγραμμα με εξορμήσεις για τις γιορτές, Ναυπλίου και Αργους, για όλο το νομό ουσιαστικά. Ηδη έχει γίνει μια αφισοκόλληση από τρία συνεργεία που βγήκαν Αργος και Ναύπλιο και έγινε μια παρέμβαση στη λαϊκή και τη Μεγάλη Τετάρτη θα γίνει παρέμβαση στη λαϊκή του Αργους. Αποφασίσαμε επίσης να γίνει ανοιχτή εκδήλωση στο Ναύπλιο τη βδομάδα μετά το Πάσχα.

Θάλεια Μπαρδάνη, Ναύπλιο


Κείμενο με το οποίο καλεί σε εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - και κυκλοφορεί στο “Ποντίκι” της περασμένης Πέμπτης, 5/4 - έγραψε ο Γιώργος Ρούσης.

Εκεί, ανάμεσα σε άλλα, καλεί σε ενίσχυση των δυνάμεων εκείνων που ταυτόχρονα: “Οραματίζονται και αγωνίζονται για ένα σοσιαλισμό που δεν γνωρίσαμε”, “Αγωνίζονται ανυποχώρητα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, και τοποθετούνται ξεκάθαρα ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης, δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, και τους φορείς του, της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης”. “Δεν υιοθετούν την προσχηματική- για να δικαιολογήσουν το σεχταρισμό τους- λογική του όλα ή τίποτα, μια λογική η οποία αποσυνδέοντας και αντιπαραθέτοντας την τακτική με τη στρατηγική, αποστερεί τη δεύτερη από το μέσο επίτευξης της”. “Με τη μεγαλύτερη συνέπεια, έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι διέπονται από ένα πολιτισμό πολιτικού διαλόγου, και από μια βούληση διαμόρφωσης τουλάχιστον ενός αριστερού μετώπου, τόσο στο επίπεδο του κινήματος όσο και στο πολιτικό επίπεδο”.

Και καταλήγει: “Και αυτό διότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί να δοθεί και μέσα από τις εκλογές, ένα μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης στους ξένους και ντόπιους δυνάστες μας, και ταυτόχρονα να επιβραβευτεί η αριστερή-αντικαπιταλιστική δύναμη που με τη μεγαλύτερη συνέπεια, εκπληρώνει τους στόχους που ανέφερα παραπάνω. Και η δύναμη αυτή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ”.

Διαβάστε επίσης

Με την “κόκκινη σφήνα” της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εκδηλώσεις και συνελεύσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Χανιά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εξορμήσεις - περιοδείες παντού

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Εκδηλώσεις – συζητήσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4%