Νέο φύλλο Anticapitalista

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας των μαθητών Anticapitalista. Στο πρωτοσέλιδο δεσπόζει ο τίτλος μήνυμα «Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί».

Στο κείμενο του ο Μιχάλης Τσιμογιάννης εξηγεί γιατί οι μαθητές χρειάζεται να απομονώσουν τους φασίστες μέσα στα σχολεία καθώς επιχειρούν να πατήσουν πόδι τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι άλλη μία πολιτική δύναμη. Είναι μια δολοφονική συμμορία», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν επίσης ραπόρτα από τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που πήραν μέρος ή οργάνωσαν οι μαθητές Anticapitalista. Η Μαργαρίτα Παναγιώτοβα δίνει την εικόνα από το μεγάλο αντιναζιστικό συλλαλητήριο που έγινε στον Πειραιά στις 10/3 και ο Λούκας Χμιελέβσκι περιγράφει πως οργανώθηκε η αντιφασιστική συναυλία στην Καλλιθέα στις 25 Μάρτη.

Ανταποκρίσεις υπάρχουν ακόμα από τη δράση των Anticapitalista στα Γιάννενα. Ο Ορφέας Γεωργίου και ο Χρήστος Βαλεκάρδας δίνουν την εικόνα από την αντιναζιστική δράση και από την μαθητική συνέλευση.

Επίσης, στο νέο φύλλο υπάρχει κείμενο του Γιάννη Δήμου με τίτλο «Όχι στο σχολείο του Μνημονίου» όπου δίνει την εικόνα από την τραγική κατάσταση στα σχολεία και βάζει την προοπτική του κοινού αγώνα μαθητών-καθηγητών και γονιών για την ανατροπή.

Ο Αλέξανδρος Μουμούρης με κείμενο του καλεί όλους τους μαθητές να συμμετέχουν στο Μαρξισμό 2012 αφού «ο πλούτος των επαναστατικών ιδεών θα μας βοηθήσει», σημειώνει.

Η Φωτεινή Λυσικάτου γράφει ότι πρέπει να είναι «Οι μαθητές μαζί με τους εργάτες για την ανατροπή» δίνοντας την εικόνα από τις μάχες στους εργατικούς χώρους που εμπνέουν και τους μαθητές.

Τέλος, η Νεφέλη Τραγουστή παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου «Αναρχισμός-μια μαρξιστική κριτική».