Μαζικό - ενωτικό ΟΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους νεοναζί

Μαζική απάντηση στην υστερία κατά των μεταναστών που εξαπολύουν τα κόμματα του μνημονίου και της ακροδεξιάς, οργανώνοντας μία προεκλογική εκστρατεία τρόμου και ρατσισμού, έδωσε το συλλαλητήριο κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης που οργάνωσαν μία σειρά αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 24 Απρίλη.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με ομιλίες από την Ομόνοια. «Σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε μία απάντηση στη ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης», είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην ομιλία του. «Για να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτές τις φυλακές. Γιατί είναι κοροϊδία ότι θα προσφέρουν φιλοξενία. Φιλοξενία είναι το να μας αφήσουν να ζούμε όπου θέλουμε, να μας φέρονται σαν ανθρώπους με δικαιώματα και να σταματήσουν τα εγκλήματα που κάνει η Χρυσή Αυγή. Γιατί δεν μπορούν να τους αφήνουν να κατεβαίνουν στις εκλογές σαν να είναι πολιτικό κόμμα όταν κάθε μέρα μπροστά στην αστυνομία, μπροστά στους πολιτικούς, σε κάθε γειτονιά κάνουν επιθέσεις χωρίς να τους σταματάει κανείς. Πριν από μερικές μέρες το Υπουργείο Προ. Πο. κάλεσε όποιος γνωρίζει σπίτια όπου ζούνε μετανάστες, να πάρει τηλέφωνο και να το καταγγείλει. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτό είναι μήνυμα που απευθύνεται στη Χρυσή Αυγή: Πάρτε μας τηλέφωνο να έρθει η αστυνομία να σας βοηθήσει. Όπως έγινε στη Μεταμόρφωση στον Προαστιακό Σταθμό, όπου 20 άτομα με ρόπαλα πήρανε στο κυνήγι μία ομάδα Πακιστανών με αποτέλεσμα ένα παιδί να χαροπαλεύει. Ο άνθρωπος έτρεχε να ξεφύγει και νόμιζε ότι θα τον προστατεύσει η αστυνομία που ήταν εκεί. Όμως η Χρυσή Αυγή τους χτύπησε, τους έσπασε χέρια και πόδια και δεν τους πήγανε ούτε καν στο νοσοκομείο. Γι’ αυτό το λόγο λέμε θέλουμε μία Ελλάδα χωρίς ρατσισμό, χωρίς φασιστικές συμμορίες όπως η Χρυσή Αυγή».

Ο Πέτρος Σανταμούρης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση που βάζει στο στόχαστρο τους μετανάστες ρίχνοντας στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης, κατηγορώντας τους ότι φταίνε για την ανεργία και ότι είναι κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία.. «Εμείς απαντάμε ότι ο μόνος κίνδυνος για την κοινωνία είναι ο κύριος Χρυσοχοϊδης και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γιατί στοχοποιούν τις πολιτικές ελευθερίες όλων μας».

«Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι η μεγαλύτερη πάσα που δώσανε ποτέ στους νεοναζί», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Όταν παραμονές εκλογών παρέα με τον Καμίνη στην Αθήνα, κάνουν ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, ανοίγουν το δρόμο στη Χρυσή Αυγή. Μη μας λένε ότι η οικονομική κρίση αυτόματα στέλνει τον κόσμο στη Χρυσή Αυγή. Το ίδιο έγινε και στη Γαλλία, όπου ο Σαρκοζί έπαιξε το ίδιο ρατσιστικό χαρτί, ενάντια στους μουσουλμάνους και τις γυναίκες που φοράνε μαντήλα. Στην Ευρώπη, οι καπιταλιστές, οι πλούσιοι φίλοι τους και οι κυβερνήσεις, ανοίγουν αυτές τις προοπτικές για την εργατική τάξη, να μας ξαναφέρουν αυτά που έκανε ο Χίτλερ στο Μεσοπόλεμο. Γιατί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σημαίνουν Αουσβιτς και Νταχάου. Αυτή είναι η φιλοξενία του κεφαλαίου. Το να βάζουν τους ανθρώπους σε φυλακές.

Οι μετανάστες είναι πλούτος

Οι μετανάστες είναι πλούτος για τις χώρες τις οποίες πηγαίνουνε. Και εδώ στην Ελλάδα ήταν καλοδεχούμενοι οι μετανάστες όσο δίνανε το αίμα τους για την Ολυμπιάδα και τώρα μας λένε ότι δε χωράνε και έρχονται διάφοροι καραγκιόζηδες σαν τον Σαμαρά και μας λένε ότι η λύση είναι να ανακαταλάβουμε την Αθήνα, διότι την έχουν καταλάβει οι μετανάστες και η Αριστερά.

Οι μπάτσοι έχουν καταλάβει την Αθήνα και θα την απελευθερώσουμε. Όταν μας λένε για τάξη και ασφάλεια, μυρίζει αίμα και χούντα. Καλούμε όλο το εργατικό κίνημα να παλέψουμε μαζί ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το ρατσισμό και για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Ενωμένοι οι εργάτες ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία θα παλέψουμε και θα νικήσουμε και αυτό το μήνυμα θα στείλουμε και στην εργατική Πρωτομαγιά».

Ο Σεΐντ Ερντογάν εκ μέρους των Κούρδων και Τούρκων Μεταναστών έκλεισε τη συγκέντρωση. «Όλη αυτή η προπαγάνδα κατά των μεταναστών είναι αβάσιμη και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, να χτυπήσουν τον ελληνικό λαό και να οξύνουν το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Για την φτώχεια την πείνα και την ανεργία δεν ευθύνονται οι μετανάστες αλλά η πολιτική του κεφάλαιου και ο καπιταλισμός».

Στη συνέχεια τα πανώ βγήκαν στη Σταδίου και ανηφόρησαν προς το Σύνταγμα. Πίσω από το κεντρικό κοινό πανώ, βάδισαν τα μαζικά μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακολούθησαν τα πανώ των Ιρανών προσφύγων, της Επιτροπής Αφγανών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το Στεκι Γέφυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Δίκτυο, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όταν η κορυφή έφτανε στην πλατεία Κλαυθμώνος η ουρά της πορεία ξεκινούσε από την Ομόνοια, πλημμυρίζοντας το κέντρο της Αθήνας με αντιρατσιστικά αντιφασιστικά συνθήματα, που έδωσαν μία πρώτη απάντηση στα ψέματα, τις ρατσιστικές σκούπες και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής: Ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά!

Δεν θέλω να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή