Σκαραμαγκάς: Γενική Συνέλευση στις 17 Μάη

Τη συνέχεια του αγώνα τους ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία μία ημέρα την εβδομάδα που θέλει να επιβάλει η ιδιοκτήτρια εταιρία Abu Dhabi Mar, θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στη γενική συνέλευση που καλεί το Σωματείο Εργαζόμενων “Τρίαινα” στις 17 Μάη. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας που είχαν ξεκινήσει στις 20/4 αναστάλθηκαν από την πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην Τρίαινα στις 2/5 και αντικαταστάθηκαν με 24ωρη απεργία κάθε Δευτέρα, την ημέρα που η εταιρία καλεί τους εργαζόμενους για δουλειά.

“Η αναστολή της απεργίας διαρκείας και η απόφαση για 24ωρη κάθε Δευτέρα ενώ τις υπόλοιπες ημέρες πάμε κανονικά στη δουλειά και χτυπάμε κάρτα, είναι υποχώρηση της πλειοψηφίας του Σωματείου γιατί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με τέσσερα μεροκάμαρτα το μήνα ισχύει κανονικά, η εργοδοσία δε το έχει πάρει πίσω” μας είπε η Δανάη Χουτζούμη, μέλος του ΔΣ της Τρίαινας με το Νέο Κίνημα Αλλαγής, “Η υπόσχεση από τη μία της εταιρίας ότι θα πληρωθούμε κανονικά όλο τον Απρίλη και από την άλλη του υπουργείου Αμυνας ότι θα καταβάλει το υπόλοιπο του μισθού του Μάη, είναι κοροϊδία να μας παρουσιάζονται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ ως θετικές εξελίξεις. Ειδικά μετά τις εκλογές ξέρουμε καλά ότι όλα αυτά είναι στον αέρα.

Γι' αυτό η απεργία μία ημέρα την εβδομάδα είναι απλά διαλυτική. Εμείς επιμένουμε ότι ο αγώνας μας ενάντια στην εταιρία και τους εκβιασμούς της δεν μπορεί να γίνει στα γραφεία, θέλει κλιμάκωση εδώ και τώρα. Απεργία διαρκείας, κατάληψη του ναυπηγείου και συντονισμός με όλα τα συνδικάτα στο Πέραμα και την Ελευσίνα. Αυτή τη μάχη θα δώσουμε στη γενική συνέλευση στις 17 Μάη που σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο δεν πρέπει να αναβληθεί”.

“ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έσπασαν τον απεργιακό αγώνα”, μας έγραψε ο Θωμάς Κωλονιάτης, ένας από τους παράνομα απολυμένους εργαζόμενους του τροχαίου υλικού, “Oι εργαζόμενοι πρέπει να μιλήσουν. Στα πηγαδάκια που συζητάμε διακρίνω αβεβαιότητα. Γιατί αφήνουν την τσέπη τους να την εκμεταλλεύονται άλλοι; Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίζουν μέσα από γενικές συνελεύσεις και αν αυτές δεν γινονται, πρέπει να το απαιτήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτοί που είναι στις καρέκλες πρέπει να εκτελούν τις επιθυμίες των εργαζόμενων και όχι το αντίθετο”.

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Απλήρωτοι στο Ωδείο

Εκλογές στην ΠΣΥΠ – ΕΡΤ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Απεργία Βιβλίου – Χάρτου

Απεργία στην ΑΣΠΡΟΦΩΣ