Στάση στα Carrefour

Σε 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας προχωρούν σωματεία στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών το Σάββατο 26/5 ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Το σωματείο εργαζομένων CARREFOUR- ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ καλεί στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12μ και συγκεντρώσεις έξω από μεγάλα καταστήματα.

“Οι εργοδότες στον κλάδο μας αξιοποιώντας και την προεκλογική περίοδο, επιτίθενται με ακόμα μεγαλύτερο ταξικό μίσος ενάντια μας, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών, με πρόσθετη και απλήρωτη δουλειά, με αλλαγές στα ωράρια, με δουλειά την Κυριακή. Η επίθεση αυτή είναι ενιαία,  σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλο τον κλάδο”, αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.

“Εμείς οι εργαζόμενοι, είτε λήγει η μετενέργεια, είτε όχι, δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη, καμία αναμονή. Να μην αποδεχτούμε καμία μείωση μισθών, καμιά ατομική σύμβαση. Να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων, των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας , ακολουθώντας το δρόμο της οργάνωσης της πάλης, του συλλογικού αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην CARREFOUR, σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά, στη 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας που κήρυξε το Σωματείο μας, καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις για να: Ματαιώσουμε τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών και του πολιτικού προσωπικού τους για την κατάργηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας, Μην υπογραφεί καμία ατομική σύμβαση εργασίας και να απαιτήσουμε να σκιστούν από την εταιρεία  τα κουρελόχαρτα που με εκβιαστικό τρόπο υπέγραψαν κάποιοι εργαζόμενοι”.