Χαλκίδα: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο Παρασκευή 1 Ιούνη

Τη διοργάνωση αντιφασιστικού συλλαλητήριου την Παρασκευή 1 Ιούνη στις 6μμ στην Οδό Αβάντων, αποφάσισε η αντιφασιστική σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα 28 Μάη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν σε βάρος Πακιστανών μεταναστών στο Βασιλικό της Εύβοιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα ανάμεσά του μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αριστεράς, μέλη της τοπικής Λαϊκής Συνέλευσης, Εκπαιδευτικοί, κόσμος από το αυτόνομο στέκι Χαλκίδας, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας και της ΚΕΕΡΦΑ. Αποφασίστηκε η σύσταση κοινής αντιφασιστικής επιτροπής που σαν πρώτο βήμα θα οργανώσει την τοπική συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Χαλκίδας.

“Εξω οι φασίστες και Νεοναζί Χρυσαυγίτες από την Χαλκίδα το Βασιλικό και όλη την Ελλάδα”, έχει τίτλο ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας. “Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός κύματος ρατσιστικής βίας εις βάρος μεταναστών συμπολιτών μας από το Πακιστάν στην περιοχή του Βασιλικού. Η παρακρατική και προσφάτως κοινοβουλευτική συμμορία της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή των αστυνομικών αρχών οργανώνει αλλεπάλληλες επιθέσεις στους Πακιστανούς μετανάστες που προφανώς ...τιμωρούνται πάνω απ΄ όλα για την φτώχεια τους, το χρώμα του δέρματος τους, την θρησκεία τους και την καταγωγή τους...

... Οι εργατικές και λαϊκές περιοχές της Εύβοιας δεν υποβαθμίζονται από την παρουσία μεταναστών και προσφύγων αλλά από την πολιτική της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης και της δήθεν «ανάπτυξης» ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Καλούμε: τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης μας και όλης της Ελλάδας να απομονώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει ο αγωνιζόμενος λαός: με δομές αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης σε κάθε γειτονιά, με την αγωνιστική ενότητα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, εντείνοντας τον αγώνα μας απέναντι στον δήθεν μονόδρομο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Με αυτή την λογική απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία των εργαζομένων, τα κόμματα της αριστεράς και κάθε μαζικό φορέα της πόλης μας και της περιοχής μας για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση ενάντια στον φασιστικό κανιβαλισμό και την πολιτική της φτώχειας, πείνας και ανεργίας που απειλεί εκτός από την επιβίωση μας και κάθε έννοια ηθικής.

Απαιτούμε: να αλλάξει εδώ και τώρα η συνθήκη κοινωνικής εξαθλίωσης που θέλουν να επιβάλλουν. Αδιαχώριστα από την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, από τον αγώνα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, απαιτούμε να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και να εξασφαλιστούν οι βασικές βιωτικές τους ανάγκες για στέγαση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παλεύουμε για νομιμοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων. Ζητάμε την ρήξη με την ΕΕ των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνου ΙΙ και των αντεργατικών και αντιμεταναστευτικών οδηγιών”.