Δήμοι – Θεσσαλονίκη

3ωρη στάση εργασίας από τις 9πμ έως τις 12μ για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης καλεί την Τετάρτη 30 Μάη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Μπουτάρη να εκχωρήσει σε ιδιώτες τον έλεγχο και τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια μέρα η Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στους Δήμους καλεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

“Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης πιστεύουν ότι η Δημοτική Αρχή σκόπιμα οδηγούσε σε απαξίωση τόσο τον εξοπλισμό όσο και το προσωπικό, με απώτερο στόχο να κάνει το έργο της Διεύθυνσης Καθαριότητας δώρο σε ιδιώτη και μάλιστα (άκουσον άκουσον) με προίκα τις εγκαταστάσεις του Δήμου (το Δημοτικό Συνεργείο) αλλά και το προσωπικό. Αυτό προβλέπει η προκήρυξη που προωθεί η Δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

“Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής και να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και τα συμφέροντα των δημοτών. Το κόστος της ιδιωτικοποίησης του ελέγχου και της συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι βέβαιο πώς θα μετακυλιστεί ποικιλοτρόπως στα δημοτικά τέλη. Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2012 είναι η αρχή ενός μαζικού και δυναμικού αγώνα ενάντια στην επιχείρηση που στήνουν κυβέρνηση και αιρετοί για το ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων”.