Συμβασιούχοι ΥΠΠΟ

Με 24ωρη απεργία και συμμετοχή στην πανεργατική της Πέμπτης 17 Δεκέμβρη απαντούν οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού στις διακηρύξεις της κυβέρνησης που μόνο στόχο έχουν να θολώσουν το τοπίο και να σπάσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζόμενων.


«Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/12 έδειξε για μια ακόμα φορά πως κανείς δεν πείθεται από τις υποσχέσεις και τις προσπάθειες των διάφορων υπουργών να κερδίσουν χρόνο», τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. η Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου. «Η πραγματικότητα είναι πως δεν έχουμε τίποτα ουσιαστικό στα χέρια μας. Η ανανέωση των συμβάσεων σε 350 εργαζόμενους δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια διασπαστική κίνηση. Αυτό είναι κατανοητό από όλους. Γι´ αυτό και αποφασίσαμε συνέχιση των κινητοποιήσεων με πρώτη την 24ωρη της πανεργατικής και στην συνέχεια εξόρμηση την Κυριακή 20/12 έξω από το νέο μουσείο της Ακρόπολης και άλλη μία 24ωρη την Δευτέρα 21/12. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τα βασικά μας αιτήματα. Να μην γίνει καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Παράλληλα ως ιδιαίτερα σημαντική μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να θεωρήσει τους συμβασιούχους του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Πάτρας -που είχαν απολυθεί στις αρχές του φθινοπώρου- ως εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.