Ο Τσίπρας στη ΓΑΔΑ

Τη Δευτέρα 12 Ιούνη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα επισκέφτηκε τη ΓΑΔΑ. Ο Αττικάρχης Ιωάννης Λιούκας τους υποδέχθηκε στην είσοδο και μετά τη συζήτηση που είχαν προχώρησαν σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αυγής ο Α. Τσίπρας δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε συναντίληψη με την ηγεσία της Αστυνομίας» για την ανάγκη αποτροπής δυσάρεστων εξελίξεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr: «Ο κ. Λιούκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι έχει διαχειριστεί επιχειρησιακά όλα τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο κέντρο από το 2004, όταν υπηρετούσε στο ΑΤ Ακροπόλεως, μεταξύ αυτών τα γεγονότα του 2008, μέχρι και σήμερα από τη θέση του ως Αττικάρχης. Ο κ. Τσίπρας του είπε πως τα αντιμετώπισε και τα κατάφερε με την ψυχραιμία του ηπειρώτη.»

Ψυχραιμία

Ο Αλέκος Αλαβάνος, ως προκάτοχος του Αλέξη Τσίπρα έτρεχε στη ΓΑΔΑ για να απαιτήσει την απελευθέρωση συλληφθέντων μετά τα συλλαλητήρια των φοιτητικών καταλήψεων το 2006-7. Για τον Δεκέμβρη του 2008 τι να πούμε; Όσο για τις 12 Φλεβάρη φέτος, ίσως είναι το καλύτερο δείγμα αστυνομικής «ψυχραιμίας».

Αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο απαντάει στις επιθέσεις του Σαμαρά που συνεχίζει να μιλάει για το κόμμα που «χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους», κάνει τραγικό λάθος. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει πρώιμα δείγματα γραφής για την «συναντίληψη» που ετοιμάζει όχι μόνο με την ΕΛΑΣ, αλλά και με την ΕΕ και με τους εφοπλιστές.

Αν όλα αυτά σας εξοργίζουν, δεν χρειάζεται να δείξετε ψυχραιμία, ούτε ηπειρώτικη ούτε γαϊδουρινή. Εκφραστείτε ελεύθερα ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ.