Ο Μουμπάρακ υπηρέτης του Ισραήλ

Ετσι κι αλλιώς, παρά την στημένη παρουσίαση που θέλει την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεση στο αεροπλάνο προς Ντιτρόιτ να προκάλεσε το «ενδιαφέρον» για την Υεμένη, αμερικάνικα βομβαρδιστικά έχουν ήδη πραγματοποιήσει φονικες επιθέσεις στα βόρεια της χώρας από το Δεκέμβρη. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, έκανε επίσκεψη στη χώρα τη Δευτέρα για να συζητήσει τη συνεργασία με τις αρχές της χώρας κατά της τρομοκρατίας. 

Τα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι ο Βεστερβέλε πήγε στην Υεμένη με βασικό κίνητρο την απελευθέρωση μιας γερμανικής οικογένειας που έχει πέσει θύμα απαγωγής από αντάρτες. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι οπαδός κάποιας θεωρίας συνωμοσίας για να θεωρήσει ύποπτο ότι μια οικογένεια που εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιούνη, δίνει ξαφνικά σημεία ζωής στις 23 Δεκέμβρη μέσω ενός βίντεο που στάλθηκε στη γερμανική κυβέρνηση. Οσον αφορά τα αμερικάνικα στρατεύματα που «δεν θα πάνε» στην Υεμένη το ερώτημα είναι ποια στρατεύματα θα μπορούσαν να πάνε στην Υεμένη, με δεδομένους τους έξτρα 30 χιλιάδες φαντάρους που στέλνει ο Ομπάμα στα Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ ξανάρχισε τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, δολοφονώντας Παλαιστίνιους μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ. Και ενώ η Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να βρίσκεται υπό δολοφονική πολιορκία, το καθεστώς του Μουμπάρακ αφού αντιμετώπισε με άγρια καταστολή τα δύο καραβάνια αλληλεγγύης: το Gaza Freedom March και το Viva Palestina, έφτασε στο σημείο να απελάσει τον Τζορτζ Γκάλογουεϊ. Ο εξευτελισμός του αιγυπτιακού καθεστώτος που απελαύνει βρετανό βουλευτή που μετέφερε ιατροφαρμακευτική βοήθεια και τρόφιμα στους Παλαιστίνιους δείχνει ότι τα πράγματα κρέμονται από μία κλωστή. Οι πιέσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ είναι τεράστιες και τα καθεστώτα παίζουν με τη φωτιά. Η κινητοποίηση που οργανώθηκε έξω από την αιγυπτιακή πρεσβεία την περασμένη Πέμπτη, ενάντια στη συμπαιγνία Ισραήλ-Αιγύπου είναι ένα πρώτο βήμα από τα πολλά και μεγαλύτερα που θα χρειαστεί να οργανώσουμε το επόμενο διάστημα.