Συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ

Οργισμένη ήταν η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), του Ταμείου των δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων Αθήνας και Θεσσαλονίκης .

Πάνω από 1300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην συνέλευση που έγινε το Σάββατο 30/6 στο Τιτάνια για να συζητήσουν για την κλοπή των αποθεματικών του Ταμείου, αλλά και για να απαιτήσουν την παραίτηση του ΔΣ και την προσφυγή σε νέες εκλογές.

Η λέξη «κλοπή» δεν είναι υπερβολική. Η Τράπεζα της Ελλάδας ενημέρωσε τον ΕΔΟΕΑΠ ότι από τα 90 εκατομμύρια ευρώ που είχε στα αποθεματικά του το Ταμείο, έμειναν μόνο τα 5 εκατομμύρια!

Όσοι συγκεντρώθηκαν στη Γενική Συνέλευση, παρά τις διάφορες προσπάθειες του ΔΣ να διαλύσει τη διαδικασία με αποχωρήσεις των μελών του και προβοκάτσιες από στημένους, καταψήφισαν τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό της διοίκησης, ενώ απέρριψαν την αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζόμενων από 3 σε 6%.

Ο Γιάννης Αγγέλης, ταμίας της ΕΣΗΕΑ και εκλεγμένος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή κατέθεσε ψήφισμα που στηρίχτηκε από την πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη συνέλευση. To ψήφισμα απαιτεί την παραίτηση του ΔΣ και την άμεση διεξαγωγή εκλογών, ενώ καταγγέλλει το «κούρεμα» των αποθεματικών και τονίζει ότι οι περικοπές πρέπει να ανακληθούν άμεσα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ των Financial Crimes.