Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Εξόρμηση στον Αγ. Παντελεήμονα

Tο Σάββατο 28 Νοέμβρη η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» 5ου-6ου διαμερίσματος και κάτοικοι της περιοχής(τουλάχιστον 20 άτομα) κάναμε παρέμβαση στη λαϊκή του Αγίου Παντελεήμονα.

 Ήταν από τις αποφάσεις δράσης που πάρθηκαν την ημέρα συγκρότησης της διευρυμένης κίνησης των περιοχών Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι-Αγ. Παντελεήμονας στις 18 Νοέμβρη στη δημοτική αγορά της Κυψέλης. Η εξόρμηση μας ήταν αποκαλυπτική: στο πρώτο τέταρτο στο πέρασμα μας με πικέτες της Κίνησης, φυλλάδια και κείμενα υπογραφών που καλούσαν να ανοίξει η παιδική χαρά και προκηρύξεις της Συμμαχίας «Σταματήστε τον πόλεμο» που καλούσαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την 1η Δεκέμβρη, μαζεύτηκαν 20 υπογραφές. Μόλις φτάσαμε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής- δηλαδή στο τέρμα της λαϊκής- 5-6 «αγανακτισμένοι κάτοικοι» άρχισαν τις βρισιές και τα σπρωξίματα. Στα 10 μέτρα οι αστυνομικοί, κοιτούσαν τους φασίστες να τραμπουκίζουν. Την επίθεση, όμως, κατέγραψαν δημοσιογράφοι που είχαν βρεθεί στη γειτονιά. Σαν απάντηση εμείς συνεχίσαμε να μιλάμε με τον κόσμο που περνούσε και υπέγραφε. Επίσης, 12 άτομα αγόρασαν την Εργατική Αλληλεγγύη για να ενημερωθούν.

Πλέον όλη η λαϊκή μιλούσε για τους φασίστες. Κόσμος της αριστεράς, και όχι μόνο, υπέγραφε οργισμένος και ένας μετανάστης σταμάτησε τα ψώνια του και ήρθε μαζί μας. Μαζεύτηκαν πολλά τηλέφωνα για παραπέρα επικοινωνία με κόσμο που θέλει να δώσει τη συνέχεια και να διώξει τους φασίστες από τη γειτονιά. Σε περίοδο κρίσης οι δρόμοι πρέπει να ανήκουν στην αριστερά και στο κίνημα με σταθερή παρέμβαση που να ενώνει τον κόσμο και τις μάχες του για να νικάμε.