«Να οργανώσουμε τους αγώνες μας από τα κάτω»

«Τα σωματεία πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες και να πιέσουν την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να ξεκινήσουν απεργίες διαρκείας» γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο ο Νίκος Χατζάρας από το Δήμο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. «Ήδη κάτω από την πίεση του κόσμου, η ΑΔΕΔΥ καλεί πανελλαδική απεργία στις 10 Φλεβάρη. Πρέπει να την οργανώσουμε σε κάθε σωματείο με συνέλευση, απεργιακή φρουρά για να μη δουλέψει καμιά υπηρεσία και να κατέβουν όλοι οι εργαζόμενοι στους δρόμους. Και θέλει και συνέχεια: να ξεκινήσουν τα σωματεία εκστρατεία ενημέρωσης κι αντίστασης στον ´Καλλικράτη´».

Συμπαράσταση

Η «Σκουπιδιάρα» μεταφέρει την εικόνα από το κίνημα συμπαράστασης στην κατάληψη των εργαζομένων στην Elite σε μια σειρά από δήμους, αλλά και τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους σε stage, καθώς και ανταποκρίσεις από τις κινητοποιήσεις στους Δήμους Περιστερίου και το Δήμο Πειραιά. Η Δήμητρα Κουμανόβαλη, κοινωνική λειτουργός στη «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Στρυμόνα Ν. Σερρών, περιγράφει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί: «Οι εργαζόμενοι στις Δομές ´Βοήθεια στο Σπίτι´ και ´Κοινωνική Μέριμνα´ απλήρωτοι από τέσσερις μήνες και άνω. Εργαζόμενοι στις Δομές ´Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες´, απλήρωτοι επτά και οχτώ μήνες»!

Ο Νίκος Κοντογεώργος, εργαζόμενος στο Δήμο Πετρούπολης γράφει για την ανάγκη οργάνωσης των αγώνων στη βάση: «Με την απεργία στις 17/12 δείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη να οργανώνουμε τους αγώνες μας από τα κάτω...» Ενώ ο Γιώργος Μιχαηλίδης, εργαζόμενος στο Δήμο Ηρακλείου ανοίγει τη συζήτηση για τον «Καλλικράτη»: «Η Ομοσπονδία μαζί με τα πρωτοβάθμια πρέπει να έρθουν κοντά στον πολίτη - δημότη και να του εξηγήσουν ότι η καραμέλα του εκσυγχρονισμού, της κατάργησης υπηρεσιών, η μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ ή των Νομικών Προσώπων που εξυπηρετούν τον δημότη, σημαίνουν υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που έτσι κι αλλιώς τις έχουν πληρώσει για να τις λαμβάνουν μέσω των δημοτικών φόρων».