Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Αλέξη

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία η οργή από την στυγνή δολοφονία του νεαρού μαθητή δεν έχει ξεχαστεί ούτε από τους μαθητές ούτε από το κίνημα συνολικά. Αντίθετα, γίνεται οργανωμένη προσπάθεια τόσο από την κυβέρνηση όσο και όλο το σύστημα να δοθεί όσο γίνεται λιγότερη δημοσιότητα στη δίκη. «Θα´ θελαν, αν μπορούσαν, να «σβήσουν από τη μνήμη» των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας - που αντιστέκονταν καθημερινά και σ´ ολόκληρη τη χώρα, κατά χιλιάδες απέναντι στην δολοφονική αυτή πολιτική, κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 - τόσο το ίδιο το γεγονός της δολοφονίας, όσο και τις αιτίες του, την πολιτική του συστήματος που όπλισε το χέρι των δολοφόνων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με αίτημα να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τη δολοφονία, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς ετοιμάζουν διαδήλωση στην Άμφισσα την ημέρα που ξεκινάει η δίκη. Είναι μια προσπάθεια να κρατηθεί το θέμα στο προσκήνιο, αλλά και να απαντήσει στην αστυνομοκρατία που κυριαρχεί στην πόλη διεξαγωγής της δίκης από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη. 

Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 9 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας. Οι αναχωρήσεις των πούλμαν από την Αθήνα θα γίνουν στις 6:00 και 7:00 το πρωί από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων).