Phone Marketing: Κέρδισαν μια μάχη

Μια σημαντική νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην Phone Marketing αφού ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει πίσω το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, που ήθελε τις εργαζόμενες (στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες), να δουλεύουν για μια μέρα την εβδομάδα.

Η λήξη της απεργίας μετά από 114 μέρες αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων, μετά την αποδοχή από την πλευρά του εργοδότη του σχεδίου που του κατέθεσε το σωματείο, μαζί με το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ - με το οποίο οι εργαζόμενοι υπέγραψαν, όμως, ατομικές συμβάσεις για καθημερινή 4ωρη εργασία για όλους, με 15% μειώσεις αποδοχών (πολύ μικρότερες πάντως από αυτές που ζήταγε ο εργοδότης και με πλήρη επιστροφή στο κανονικό ωράριο από Οκτώβρη).

Το κλίμα μεταξύ των εργαζόμενων την Δευτέρα πρώτη μέρα στην δουλειά ήταν κλίμα χαράς. Όλοι αναγνώριζαν ότι δώσανε μια μεγάλη μάχη. Ωστόσο από την πρώτη επαφή με την εργοδοσία και τις πρώτες κουβέντες του αφεντικού αποδεικνύεται πως αυτή η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Δεν είναι μόνο πως πρέπει να επιβληθεί στην εργοδοσία ότι θα τηρήσει τουλάχιστον αυτά που υπέγραψε, αλλά να οργανωθεί και η συνέχεια. Για να πάρουν πίσω όλα όσα σε αποδοχές και σε ωράρια προσπαθεί να τους κλέψει το αφεντικό.

“Στις 21 Μάρτη ξεκινήσαμε με φάρο τον αγώνα των Χαλυβουργών την απεργία μας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το νέο αλλά αγωνιστικό σωματείο που στήσανε οι εργαζόμενοι στην Phone Marketing. “Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για αξιοπρέπεια μέσα στην εργασία μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση τις ανάγκες μας, τη διασφάλιση, τη διεκδίκηση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας”.