ΟΛΜΕ - Νέα 24ωρη το Μάρτιο

Η διάθεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων διαφάνηκε και από τις προτάσεις που τέθηκαν από αρκετές ΕΛΜΕ για 48ωρη ή και τριήμερη απεργία το Μάρτη που να περιλαμβάνουν γενικές συνελεύσεις που θα συζητηθεί η κλιμάκωση. «Η επίθεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη, τα βήματά μας πρέπει να είναι διαφορετικά, να προχωρήσουμε μετά τις 10Φ με μεγαλύτερη οργάνωση, περισσότερα υλικά» τόνισε στην τοποθέτησή της η Θάλεια Μπαρδάνη πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νάξου.

Της συνέλευσης των προέδρων της ΟΛΜΕ, προηγήθηκαν οι συνελεύσεις και συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα. «Στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας αποφασίστηκε η δημιουργία απεργιακής επιτροπής που με περιοδείες και ενημερώσεις θα οργανώσει τις 10 Φλεβάρη» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ντίνα Γκαρανέ.

Συγκέντρωση των εκπαιδευτικών και ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο έγινε και στην Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας την Πέμπτη 27 Γενάρη για την προετοιμασία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη και για να συζητηθεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων. Η βάση για τη συζήτηση ήταν η εισήγηση της ΟΛΜΕ, αλλά το προεδρείο έβαλε πρόταση για 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Μάρτη. Στη συζήτηση που ακολούθησε πολλοί καθηγητές πήραν το λόγο βάζοντας προτάσεις για την οργάνωση της απεργίας, αλλά και για τη διεξαγωγή συνέλευσης μετά τις 10 Φλεβάρη για να οργανωθεί καλύτερα η επόμενη κινητοποίηση.

Η Μαρία Ανδρέου από τις Παρεμβάσεις τόνισε ότι: «η απεργία στις 17 Δεκέμβρη ήταν απεργία από τα κάτω. Πρέπει να συνεχίσουμε να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Ακόμα και οι Financial Times λένε ότι οι εργάτες την Ελλάδα κατεβαίνουν σε απεργίες με το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέβασε ο Παπανδρέου. Να στηρίξουμε την απεργία και να την οργανώσουμε. Να μην αφήσουμε να περάσουν τα ιδεολογήματα της αγοράς».