Οργή στη ΣΕΚΑΠ

Οργή επικρατεί στους εργαζόμενους αλλά και μεταξύ των συνεταιρισμένων παραγωγών εξαιτίας της απόφασης της ΑΤΕ να σταματήσει την χρηματοδότηση της ΣΕΚΑΠ με αποτέλεσμα το πάγωμα της οποιασδήποτε λειτουργίας του μεγάλου συνεταιριστικού εργοστασίου της Ξάνθης. Πρόκειται για τεράστιο πλήγμα στην παραγωγή και την οικονομία της περιοχής που έχει ως σκοπό την πλήρη απαξίωση του εργοστασίου με την προοπτική του ξεπουλήματος.

Από αυτή κιόλας την εβδομάδα εργαζόμενοι, αλλά και παραγωγοί της Ξάνθης ξεκινάνε μια σειρά επαφών για να μπορέσει να οργανωθεί σύσκεψη με θέμα την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι στην ΣΕΚΑΠ ξαναπιάνουν το νήμα των κινητοποιήσεων δυο βδομάδες μετά την 48ωρη απεργία με την οποία κατάφεραν να πληρωθούν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα. Πάνω στους επιτυχημένους αγώνες του παρελθόντος μπορούν να χτίσουν την δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου κάτω από δημόσιο έλεγχο. Η Εργατική Αλληλεγγύη στην Ξάνθη, τις επόμενες μέρες θα τυπώσει προκήρυξη που θα καλεί στην σύσκεψη και θα δίνει τον τόνο πως μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λειτουργία του εργοστασίου χωρίς αυτό να πέσει στα χέρια των κερδοσκόπων ιδιωτών που το μόνο που θέλουν είναι να ξεκοκαλίσουν και τους εργαζόμενους, αλλά και την αγροτική παραγωγή της περιοχής.