Διαρκείας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε απεργία διαρκείας μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης βρίσκονται οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται σήμερα σε ουσιαστική αδυναμία να λειτουργήσει. Με τη διαφαινόμενη κατάργηση των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80, θα στερηθούμε του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου περισσότερων από 100 συναδέλφων, που θα βρεθούν άνεργες/οι, ενώ εκατοντάδες μαθήματα δεν θα προσφερθούν, αποδιαρθρώνοντας τα προγράμματα σπουδών. Μεγάλο μέρος των φοιτητριών και των φοιτητών μας δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους εξαιτίας των περικοπών στις δαπάνες για σίτιση και στέγαση και της σχεδιαζόμενης κατάργησης των δωρεάν συγγραμμάτων. Ενώ, με τις μεγάλες μειώσεις μισθών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, πολλές και πολλοί από εμάς θα βρεθούμε σε δεινή οικονομική θέση”, αναφέρει η απόφαση τους.

Νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τη συνέχεια του αγώνα τους θα κάνουν την Παρασκευή 5/10. Επίσης, καλούν σε συντονισμό άλλους συλλόγους ΔΕΠ, εργατικά σωματεία.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες σε μια σειρά από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (ΤΕΙ Πειραιά, Χαροκόπειο, ΤΕΙ Αθήνας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) καθώς το Υπουργείο επιστρέφει στο ζήτημα της εκλογής «Συμβουλίων Διοίκησης» και την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο. Tην Τετάρτη 3/10 στη 1 το μεσημέρι η «Ανοιχτή Πρωτοβουλία φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου» Παντείου οργανώνει συζήτηση στο Αίθριο της σχολής.