Επιτυχία της Αριστεράς στο Αττικό

Απόλυτη ήταν η κυριαρχία της Αριστεράς στις εκλογές που έγιναν την περασμένη βδομάδα για το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο καθώς σε σύνολο 11 εδρών εκλέχθηκαν 9 εκπρόσωποι των εργαζομένων από την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση Αττικού (ΑΝΑΣΑ) και 2 εκπρόσωποι από την ΕΣΑΚ. Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ πήρε 349 ψήφους και 81 ψήφους πήρε η ΕΣΑΚ.

“Οι συνάδελφοι επιδοκίμασαν με την ψήφο τους την αγωνιστική παρέμβαση που είχαμε όλο το τελευταίο διάστημα” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Σπύρος Στάικος από το Νυστέρι που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ στην τέταρτη θέση παίρνοντας 95 ψήφους. “Εκτίμησαν τη στάση μας για ένα σωματείο που να στηρίζεται στις αποφάσεις των συνελεύσεων, για συντονισμό με άλλα νοσοκομεία και άλλους κλάδους εργαζομένων, για γενικό ξεσηκωμό και καταλήψεις με απεργίες με διάρκεια, ενάντια στην πολιτική μνημονίων συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Εκτίμησαν τη στάση μας ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες. Οπως έγραφε και μια από τις ανακοινώσεις μας:

“Στις εκλογές πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα: Δημόσιο σύστημα υγείας που θα παρέχει δωρεάν, υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όλους (εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες). Καταγγέλλουμε το ρατσισμό και το φασισμό, τους Χρυσαυγίτες που οργανώνουν αιμοδοσία μόνο για τους Έλληνες και απειλούν να ‘βγάλουν τους ξένους από τα νοσοκομεία', με την ανοχή της πολιτείας. Δεν θα ανεχτούμε να πληρώσουν τα σπασμένα της δημόσιας υγείας οι πιο αδύνατοι συμπολίτες μας”.

Μπροστά μας άμεσα είναι το στοίχημα να οργανώσουμε νικηφόρα όλες αυτές τις μάχες”.