Βιομηχανική Μεταλλευτική

Με συναυλία συμπαράστασης την Κυριακή στα Προπύλαια και πορεία τη Δευτέρα το πρωί στους δρόμους της Αθήνας κατέληξε το Καραβάνι Αλληλεγγύης στους απλήρωτους εδώ και ενάμισι χρόνο εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (θυγατρικής της Φίλκεραμ Τζόνσον) που αγωνίζονται να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο που εγκατέλειψε η εργοδοσία. Αφετηρία του καραβανιού ήταν η Θεσσαλονίκη και προηγούμενοι αγωνιστικοί σταθμοί η Λάρισα και ο Βόλος.

“Το Σάββατο το πρωί ερχόμενο από Θεσσαλονίκη έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας το καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ που παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτό το εργοστάσιο σε καθεστώς εργατικού ελέγχου, κάνοντας μια στάση προτού πάνε στο Βόλο όπου θα γινόταν πορεία και μετά στην Αθήνα” μας μεταφέρει ο Πέτρος Θεοδοσιάδης. “Από το σταθμό έγινε πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου στήθηκε μικροφωνική και έγιναν χαιρετισμοί. Εκεί έδωσαν αγωνιστικό παρών το Σωματείο εργατοϋπαλλήλων και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ και το ΣΕΚ”.

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνίζονται για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα δικά τους χέρια και καλούν σε “πανελλαδική πανεργατική απεργία διαρκείας για να ανατρέψουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης”.