Αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Ιόνιο

«Παλεύουμε ενάντια στη διάλυση που φέρνουν οι περικοπές του Μνημονίου κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ σε όλη τη χώρα, στα νησιά του Ιονίου. Στη Ζάκυνθο, απ΄ όπου προέρχομαι οι περικοπές έχουν ρημάξει το νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι στο Δήμο είναι απλήρωτοι. Το καλοκαίρι, χτυπήθηκε ο κλάδος των ξενοδοχοϋπάλληλων, από τη μια η ανεργία και από την άλλη οι εκβιασμοί των εργοδοτών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Από τη δική μας πλευρά αντιτάσσουμε το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών, απαγόρευση των απολύσεων, νομιμοποίηση των μεταναστών. Η αντιρατσιστική και η αντιφασιστική δράση που έχουμε αναπτύξει στο νησί μετράει πολλά χρόνια αγώνων και παράδοσης, από το καράβι με τους πρόσφυγες πριν περίπου δέκα χρόνια, μέχρι την περσινή αντιφασιστική πρωτομαγιά».

Αντιπεριφερειάρχης για τη Ζάκυνθο θα είναι η Μαρία Κλάδη και υποψήφιοι ο Πέτρος Πομώνης, ο Δημήτρης Αγαλλιανός, η Δανάη Ταπίνη, ο Παναγιώτης Στραβοπόδης, η Ανθή Τσουκαλά, ο Διονύσης Κολπονδίνος και η Κατερίνα Μακρή. Η κεντρική εκδήλωση στο νησί προγραμματίζεται για τις 30 Οκτώβρη. Στην Κέρκυρα, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης θα είναι η Ολγα Τσιλιμπάρη εκπαιδευτικός, ανένταχτη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανάμεσα στους υποψήφιους είναι ο Κώστας Κουρής, μέχρι πέρσι ενεργός στο μαθητικό κίνημα του νησιού, ο Προκόπης Κάντας - υπήρξε αντάρτης του Δημοκρατικού Στρατού - ο Βασίλης Καραβαζάκης, αγωνιστής πρωτεργάτης στο κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, ο Κώστας Φαγογένης, μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καλαφατιώνων ενάντια στον ΒΙΟ.ΠΑ.