Τα αίσχη του Δένδια

Οι νέες αποκαλύψεις για βασανιστήρια σε μετανάστες στο Κεντρικό ΑΤ Πειραιά που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη 23/10 και το πογκρόμ στο Ρέντη στις 17/10 απαντάνε από μόνα τους στους λεονταρισμούς του γελοίου Δένδια που θίχτηκε δήθεν από τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας Guardian για τα βασανιστήρια εντός της ΓΑΔΑ στους 15 συλληφθέντες της μοτοπορείας.

Το Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για διαψεύσεις σχετικά με την ωμή βία που εξασκούν οι μπάτσοι σε μετανάστες και ντόπιους. “Δεκατρείς κρατούμενοι, μετανάστες από Πακιστάν και Μπαγκλαντές, ξεκίνησαν απεργία πείνας για βασανιστήρια από αστυνομικό στο Κεντρικό Α.Τ. Πειραιά. Καταγγέλλουν ότι την Κυριακή 21/10 στις 10μμ αστυνομικός στο Α.Τ. Πειραιά στο τρίτο όροφο χτύπησε τρεις κρατούμενους. Συγκεκριμένα έβγαλε έξω από το χώρο κράτησης τους Ντιλαβέρ Χουσείν και Μοχάμεντ Αμπάντ και τους χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές. Μάλιστα, έβαλε άλλον κρατούμενο με το όνομα Καντίρ να τους χτυπήσει! Όταν ο Καντίρ είπε «δεν μπορώ άλλο» του είπε «δες ρε μ…. πως χτυπάνε»! Τότε διαμαρτυρήθηκε μέσα από το κελί ο Σαχμπάζ Αλί φωνάζοντας «γιατί τους χτυπάς;». Τον έβγαλε έξω και τον χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές. Πρόκειται για τη έβδομη ή όγδοη φορά τις τελευταίες δώδεκα μέρες όπου στη βάρδια του χτυπάει τους κρατούμενους.

Ο συνθήκες κράτησης στο συγκεκριμένο κελί ξεπερνάνε τα όρια της βαρβαρότητας. Δεκαοκτώ άνθρωποι στοιβάζονται σε χώρο κράτησης για δυο έως τρεις. Οι αστυνομικοί αρνούνται να τους πάνε στην τουαλέτα όταν το ζητάνε επιβάλλοντας να χρησιμοποιούν μπουκάλια για τις ανάγκες τους μέσα στο κελί δημιουργώντας αφόρητη δυσοσμία και κίνδυνο για την υγεία τους.

Όταν φίλοι και συγγενείς τους στέλνουν ρούχα αρνούνται να τους τα δώσουν. Για έξι μέρες είχαν σταλεί ρούχα για τον Σαχμπάζ Αλί και τον Μοχάμεντ Αμπάντ και ο ίδιος αστυνομικός τους έλεγε «πάρτε τα α…α μας», δεν σας δίνω τίποτα. Το ρατσιστικό υβρεολόγιο είναι συστηματικό. Ο αστυνομικός που βασάνισε τους τρεις κρατούμενους ούρλιαζε «είσαστε βρόμικοι, θα σας στείλω πίσω στη χώρα σας, δεν θέλω εδώ κανένα μετανάστη.»

«Ελάτε να τα καταγγείλετε αύριο στον διοικητή» ήταν η απάντηση των αστυνομικών στο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος που επισκέφθηκε τους απεργούς πείνας. Τα ίδια είχαν πει και στους δικηγόρους, τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανική Κοινότητας που επισκέφτηκαν το Α.Τ. Ρέντη την επόμενη του πογκρόμ που πραγματοποίησαν σε συνοικισμό Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη το βράδυ της Τετάρτης 17 Οκτώβρη. “Συγκεκριμένα γύρω τις 8 το απόγευμα στην Οδό Αγίας Άννης 11, αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών όπου με τη βία συνέλαβαν 35 άτομα και αφού τους ανάγκασαν να μπουν σε κλούβα, τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, και τους κράτησαν εκεί σε συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης. Σημειωτέον 24ωρες μετά τη σύλληψή τους, δεν τους είχε δοθεί νερό ή φαγητό ενώ δεν τους είχε επιτραπεί να πάνε ούτε στην τουαλέτα. Η αστυνομία ανάμεσα στις μεθόδους ανάκρισης χρησιμοποίησε ακόμα και το γδύσιμο”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.