Χανιά: Μαζική και δυναμική συγκέντρωση 28η Οκτώβρη

Μαζική και πολύ δυναμική η συγκέντρωση της 28ης Οκτωβρίου και στα Χανιά όπου μετά την παρέλαση ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά συνθήματα, από 1500 άτομα, αφού εκτός από τους συγκεντρωμένους μπήκε και πολύς κόσμος από το πλάι όπου χειροκροτούσε την πορεία.

Από νωρίς είχε οριστεί συγκέντρωση φορέων (ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων, Νοσοκομείο, φοιτητές, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, Συνέλευση Χαλέπας κ.α.) στην πλατεία Δικαστηρίων, σημείο εκκίνησης των παρελάσεων στην πόλη, όπου διακινήθηκε υλικό των φορέων ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης και τη φασιστική απειλή, ενώ η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων μοίρασαν από κοινού αντιφασιστικό αυτοκόλλητο σε μαθητές όπου παρέλασαν με αυτό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, και ύστερα από πληροφορίες ότι η Χρυσή Αυγή σκόπευε να παρελάσει στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκε αντισυγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς από 200 άτομα (αντιφασίστες μαθητές, φοιτητές και άλλους φορείς) παρόλο που είχαμε μόνο για τρεις ώρες το κάλεσμα. Η Χρυσή Αυγή δεν τόλμησε να εμφανιστεί. Γενικά, ήταν μια πολύ καλή ημέρα για το κίνημα στα Χανιά, που αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι ο μόνος δρόμος είναι η κοινή μαζική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, χτίζοντας εκείνο το ενιαίο μέτωπο που μπορεί να ανατρέψει τους καπιταλιστές και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Ειρηναίος Μαράκης