Το Δουβλίνο διαδηλώνει 24Ν

Η Ιρλανδία θα είναι κομμάτι της μάχης ενάντια στη λιτότητα και τις περικοπές σε όλη την Ευρώπη, έστω και λίγες μέρες αργότερα από το πανευρωπαϊκό κάλεσμα για τις 14 Νοέμβρη. Στις 24 Νοέμβρη ετοιμάζεται μια μεγάλη διαδήλωση που θα ενώσει τις επι μέρους αντιστάσεις ενάντια στην συγκυβέρνηση που συνεργάζεται με την Τρόικα. Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην Ιρλανδία είναι στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της κινητοποίησης, συνδέοντας το συλλαλητήριο στο Δουβλίνο με την αντίσταση στην Ελλάδα, την Ισπανία και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

“Η πορεία πριν από τον προϋπολογισμό στις 24 Νοέμβρη στο Δουβλίνο είναι η ευκαιρία μας για να φέρουμε το πνεύμα της Ισπανίας και της Ελλάδας στους δρόμους της Ιρλανδίας. Εκείνη τη μέρα το Εργατικό Κέντρο του Δουβλίνου, η καμπάνια ενάντια στα χαράτσια στα σπίτια και το νερό, κοινωνικές υπηρεσίες, η κίνηση “Θέαμα της Ανυπακοής”, εργαζόμενοι από το “Βοήθεια στο σπίτι”, πρωτοβουλίες μονογονεϊκών οικογενειών και πολλοί άλλοι θα βαδίσουν σε μία πορεία όλοι μαζί.”

Τα κινήματα ενάντια στον προϋπολογισμό πρέπει να ενωθούν και να διαλύσουν αυτή την αδύναμη κυβέρνηση. Τους περασμένους μήνες, οι διαδηλώσεις των εργαζόμενων του “Βοήθεια στο σπίτι” και των εκπαιδευτικών ταρακούνησαν τη συγκυβέρνηση. Στη συζήτηση στο κοινοβούλιο για τις άγριες περικοπές, οι βουλευτές της κυβέρνησης μιλούσαν λες και είναι ενάντια στις περικοπές. Ο ένας μετά τον άλλο σηκώνονταν και δήλωναν την αντίθεσή τους. “Στην πραγματικότητα είναι η δύναμη του κόσμου, που μόλις έχει αρχίσει να κινείται, που έχει βάλει φωτιά στα έδρανα των βουλευτών της συμπολίτευσης. Αυτό δείχνει την προοπτική που υπάρχει για ένα ενιαίο κίνημα. Αν ενωθούμε με αυτούς που διαδήλωσαν ενάντια στις περικοπές στα σχολεία στις 24 Οκτώβρη, αυτούς που διαδηλώνουν ενάντια στις περικοπές στα επιδόματα τέκνων στις 3 Νοέμβρη, την καμπάνια ενάντια στα χαράτσια και το Εργατικό Κέντρο Δουβλίνου σε μια μαζική διαδήλωση στις 24 Νοέμβρη, μπορούμε πραγματικά να κλονίσουμε την κυβέρνηση. Είναι απλή λογική ότι όλα αυτά τα ρυάκια πρέπει να μετατραπούν σε ένα πανίσχυρο ποτάμι διαμαρτυρίας.

Χρειάζεται να ενώσουμε όλα τα κινήματα διαμαρτυρίας εδώ στην Ιρλανδία και να συνδεθούμε με την οργή της βάσης των συνδικάτων. Οι εργάτες της Ιρλανδίας είναι όσο θυμωμένοι είναι και οι Ισπανοί εργάτες. Έχουμε υποστεί μια επίθεση στους μισθούς μας, την πρόνοια, την υγεία και τα παιδιά μας. Οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι” δείχνουν το δρόμο για να αντισταθούμε. Στις 24 Νοέμβρη, στην πορεία πριν τον προϋπολογισμό καλούμε όλες τις καμπάνιες, όλους όσοι υποφέρουν από τις περικοπές να βαδίσουν μαζί.”