ΠΟΕ ΟΤΑ: Μαζικό συλλαλητήριο

Το πιο μαζικό συλλαλητήριο από τις αρχές Νοέμβρη, που ξεκίνησε η μάχη ενάντια στις απολύσεις, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους δήμους, την Τρίτη 20/11.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην πλ.Καραϊσκάκη, έχοντας στην κεφαλή της την φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, που ξεσήκωνε τον κόσμο καθ'όλη τη διάρκεια της πορείας, με γνωστές αντιστασιακές μελωδίες. Ακολουθούσαν χιλιάδες εργαζόμενοι κάτω από τα πανό των Δήμων Αθήνας, Ν. Ηρακλείου, Νίκαιας - Ρέντη, Παιανίας, Βύρωνα, Αρτέμιδας, Σπάτων, Αγ. Αναργύρων - Καματερού και πολλών ακόμα, σε μια διαδήλωση γεμάτη αισιοδοξία, που έφτανε να γεμίζει ολόκληρη τη Σταδίου.

Μαζί τους διαδήλωναν και οι απεργοί διοικητικοί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δίνοντας το στίγμα της ενότητας και του συντονισμού. “Το παιχνίδι πιστεύω ότι δεν έχει χαθεί. Πρέπει να αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Εμένα δεν με πιάνει το μέτρο, αλλά αγωνίζομαι για τους συναδέλφους μου. Θα έπρεπε να είναι μαζί μας όλα τα συνδικάτα κι όλα τα σωματεία. Έρχεται και η σειρά τους αύριο. Χωρις ξεσηκωμό κι επανάσταση δεν γίνεται τίποτα” μας είπε η Ρούλα, εργαζόμενη στο Δήμο Κερατσινίου. Η Δήμητρα από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής, δήλωσε στην ΕΑ: “Παλεύω για τη ζωή μου και για τα παιδιά μου. Δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρουμε. Εμείς βλέπουμε τον κόσμο κάθε μέρα. Εμείς του σκουπίζουμε, εμείς του κλαδεύουμε, εμείς τον συμπονάμε κι εμείς είμαστε που τον ταλαιπωρούμε κιόλας. Αναγκαζόμαστε, δεν έχουμε άλλο μέτρο παρά να κλείσουμε, να μη μαζέψουμε τα σκουπίδια. Ελπίζω τις επόμενες φορές να είμαστε ακόμα περισσότεροι.”. Οι διαδηλωτές, περνώντας μπροστά από τη Βουλή, κατέληξαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα.

Διάβαστε επίσης

Δήμος Αθήνας: Καταλήψεις και κλείσιμο χώρων 

Πάτρα: Κατάληψη στην Περιφέρεια 

Χανιά: Μαζική συνέλευση σωματείου εργαζομένων του Δήμου