Έκθεση της Έυας Μελά “ξεΡιζωμένοι”

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας “Μελίνα” (Ηρακλειδών 66 στο Θησείο) παρουσιάζεται η έκθεση της Έυας Μελά “ξεΡιζωμένοι”.

Σχέδια με κάρβουνο, πάνω σε χαρτί, πανί αλλά και άλλα υλικά, με “θέμα τον άνθρωπο της δουλειάς, τον άνεργο, το μετανάστη, τον πρόσφυγα”. Δίπλα στα πρόσωπα των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκουν μπροστά τους σύρματα και φυλακές, τα πρόσωπα των εργατών του Περάματος, με τις μάσκες της οξυγονοκόλλησης και τις φόρμες της δουλειάς. Όλοι τους κοιτάνε το θεατή, με περισσότερο ή λιγόγερο σκληρά χαρακτηριστικά αλλά καθαρά μάτια. Αντίθετα με τους μπάτσους και τους κάθε λογής ανθρωποφύλακες, οι οποίοι δεν είναι παρά απρόσωπες “πλάτες” που μπαίνουν εμπόδιο στην ελευθερία.

Η έκθεση πλαισιώνεται από ποιήματα για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, αλλά και με ένα έργο, φιλική συμμετοχή, του Νίκου Χριστοφοράκη, με τίτλο “Μες τη βαλίτσα έβαλα όλα τα υπάρχοντά μου”.

Οι ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη - Σάββατο, 10πμ - 8μμ και την Κυριακή 10πμ - 2μμ. Η έκθεση θα συνεχιστεί ως τις 13 Δεκέμβρη και η είσοδος είναι δωρεάν.