Στα Υπουργεία συνεχίζουν απεργιακά

Η διάθεση αγωνιστικής απάντησης στις απολύσεις συνεχίζει να έρχεται και από τα υπουργεία. 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 3 και 4 Δεκέμβρη προκήρυξε η γενική συνέλευση των εργαζόμενων του ΟΠΕΚΕΠΕ, φορέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οπως καταγγέλει το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, οι απολύσεις “αποτελούν ένα μεθοδευμένο έγκλημα κατά του δημόσιου συμφέροντος και των κοινωνικών αγαθών που υποχρεούται να προσφέρει το κράτος στους πολίτες, χωρίς να διασφαλίζουν κανένα ιδιαίτερο δημοσιονομικό όφελος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στους 60 συναδέλφους του Υπ.Α.Α.Τ., αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που τίθενται σε διαθεσιμότητα και δηλώνουμε ότι η σημερινή 24ωρη προειδοποιητική απεργία μας, αποτελεί την αρχή και μόνο, ενός αγώνα στον οποίο είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένουν να μην πραγματοποιηθεί ούτε μια απόλυση σε οποιονδήποτε φορέα. Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από τα σωματεία εργαζόμενων και τις ομοσπονδίες τους, σε όλους τους κλάδους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να συντονίσουμε τη δράση μας μαζί τους, ξεκινώντας από τους φορείς του Υπ.Α.Α.Τ. Και των εποπτευόμενων νομικών του προσώπων”.

Στο ίδιο αγωνιστικό κλίμα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων στους Τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας του τ.Υπουργείου Ανάπτυξης αποφάσισε σε γενική του συνέλευση να προτείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να απαιτήσει από την Κυβέρνηση μέχρι τις 10/12 να “έχει γίνει η δημοσιοποίηση των σχεδίων των νέων οργανισμών όλων των φορέων του δημοσίου, να έχει αποσυρθεί η διάταξη της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Ζ3 του Ν.4093/2012 περί αυτοδίκαιης αργίας, να αποσυρθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας” κι αν δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα, η ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει απεργία διαρκείας αρχής γενομένης από τις 15 Δεκέμβρη.

Εκτακτη γενική συνέλευση με θέμα “Απολύσεις και Επιπτώσεις του 3ου Μνημονίου” πραγματοποιεί η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών (στάση ΜΕΤΡΟ Εθνική Αμυνα) στις 11πμ.