Να μην κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο

Σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκέμβρη και σε Παναττική Σύσκεψη Σωματείων την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στις 10πμ στο Νοβοτέλ καλεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Το πρόγραμμα που αποφάσισε η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ περιλαμβάνει ακόμα: την Πέμπτη 13/12 και την Παρασκευή 14/12/ γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομείων της περιοχής με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, τη Δευτέρα 17/12 περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας και την Τρίτη 18/12 γενικές Συνελεύσεις των Νοσοκομείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την οργάνωση από τα κάτω της απεργίας στις 19/12 και των επόμενων απεργιακών βημάτων γινόταν το απόγευμα της Τρίτης 11/12 την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, σύσκεψη του Συντονιστικού στον Αγιο Σάββα.

Είχε προηγηθεί η κοινή κινητοποίηση νοσοκομείων της επαρχίας και της Αθήνας την Παρασκευή 30/11 ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις περικοπές, όταν σωματεία εργαζομένων από την Ικαρία μέχρι την Πρέβεζα και το Μεσολόγγι και αρκετά σωματεία από την Αθήνα συντονίστηκαν και διοργάνωσαν μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας. Η πρόταση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων στο τέλος της διαδήλωσης στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ, ήταν για μια μέρα πανελλαδικής δράσης σε όλα τα νοσοκομεία στις 12/12, οργάνωση της απεργίας το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και νέα πανελλαδική κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη.

Η κυβέρνηση η οποία έχει ανακοινώσει ότι ως το Γενάρη του 2013, δηλαδή σε ένα μήνα, θα έχει τελειώσει με όλες τις συγχωνεύσεις – και τις καταργήσεις κλινικών, υπηρεσιών, τις μετακινήσεις και απολύσεις προσωπικού που αυτές συνεπάγονται – βρίσκεται στριμωγμένη από τις μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που σε όλες τις περιπτώσεις από το Μεσολόγγι μέχρι τη Λήμνο, την Ικαρία και την Ιεράπετρα έχουν μαζί τους ενεργά όλους τους εργαζόμενους και σύσσωμες τις τοπικές κοινωνίες. Και ταυτόχρονα, ενώ προχωράει σε νέες περικοπές στον νέο προϋπολογισμό, καλεί τις διοικήσεις να καταβάλουν τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους από το πλεόνασμα που υπάρχει στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

“Σε αυτή τη συγκυρία είναι εξαιρετικά καίρια η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 19 Δεκέμβρη για να γίνει πανελλαδικά μέρα μαζικής αντίστασης και αφετηρίας κλιμάκωσης - μαζί με τους ΟΤΑ - που να μην επιτρέψει να κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο, ούτε μια κλινική” δήλωσε στην ΕΑ ο Χρίστος Αργύρης, ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο Γεννηματά, όπου την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση οι γιατροί του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης

Οι απολύσεις στο ΙΚΑ δεν θα περάσουν 

48ωρες στον Ερυθρό Σταυρό